VI Live: blik terug op een spectaculaire zaterdag

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een spectaculaire zaterdag

VI Live is nu gesloten! Blik hieronder terug op het voetbalspektakel van zaterdag.

23.49 uur: BETIS WINT
Zonder Rafael van der Vaart en Ricky van Wolfswinkel maar mét Joaquín wint Real Betis met 1-0 van Real Sociedad.

22.46 uur: RUSTSTAND REAL BETIS - REAL SOCIEDAD 1-0
Ruben Castro zorgt ervoor dat de promovendus met een voorsprong gaat rusten, maar Petros kreeg vlak voor rust zijn tweede geel bij Betis.

22.26 uur: EINDSTAND JUVENTUS - CHIEVO VERONA 1-1
Juventus ontsnapt aan de derde nederlaag op rij in de Serie A. Paulo Dybala benutte vlak voor tijd een penalty.

22.34 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - EXCELSIOR 3-0

22.33 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - PSV 0-6

22.32 uur: EXCELSIOR MET NEGEN MAN
Ook Tom van Weert kan voortijdig de kleedkamer opzoeken met zijn tweede gele kaart. Voor Excelsior is het op meer fronten een pijnlijke avond.

22.30 uur: WEER LOCADIA  
SC Cambuur lijdt de grootste nederlaag in de Eredivisie. Jürgen Locadia is de man die meer zout in de Friese wonden gooit.   

22.25 uur: PEC MIST STRAFSCHOP
Excelsior beleeft een treurige avond in Zwolle. Sander Fischer onderstreept dat nog maar eens. Hij haalt Stef Nijland onderuit en kan met een rode kaart naar de kant. Het slachtoffer mist echter van elf meter.    

22.24 uur: GOAL JUVENTUS
Paolo Dybala brengt Juventus vanaf de penaltystip op 1-1 tegen Chievo Verona. Kan De Oude Dame het duel nog winnen? Er zijn nog acht minuten te spelen.

22.20 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - BARCELONA 1-2
Barcelona heeft aan een bevlieging van invaller Lionel Messi genoeg om de drie punten mee te nemen uit Madrid. Daar wordt Atlético Madrid met 2-1 verslagen door de ploeg van trainer Luis Enrique. De thuisploeg kwam via Fernando Torres nog op voorsprong, maar Neymar en Messi deden het duel met een doelpunt kantelen.

22.15 uur: INVALLER LOCADIA TREFZEKER
Ruim een kwartier voor tijd maakt invaller Jürgen Locadia er 5-0 van. De spits benut een vrije trap door de bal dwars door de muur richting de rechterhoek te sturen.

22.04 uur: MESSI SLAAT TOE
Hij staat ruim een kwartier op het veld en slaat dan al toe: Lionel Messi scoort! De Argentijn begon tegen Atlético Madrid op de bank omdat hij de training van vrijdag moest laten schieten wegens de geboorte van zijn tweede zoon. Messi sr. tekent in de 77ste minuut voor de 2-1 voorsprong na een combinatie met Luis Suarez.

21.56 uur: OOK PRÖPPER SCOORT
Davy Pröpper tekent in de 56ste minuut voor de 4-0 van PSV, die al enige tijd in de lucht hing. De middenvelder van de Eindhovenaren verzilvert een lage voorzet van rechtsback Santiago Arias.

22.00 uur: AFTRAP REAL BETIS - REAL SOCIEDAD

21.45 uur: MESSI MAAKT ZIJN OPWACHTING
Lionel Messi komt na een klein uur spelen in het veld als vervanger van Ivan Rakitic. De Argentijn begon op de bank bij de wedstrijd tegen Atlético Madrid omdat hij de training van vrijdag moest laten schieten wegens de geboorte van zijn tweede zoon.

21.40 uur: NEYMAR TREKT STAND GELIJK
Neymar brengt Barcelona met een schitterende vrije trap al snel weer naast Atlético Madrid, dat in de 52ste minuut door een doelpunt van Fernando Torres op voorsprong was gekomen. De Braziliaan schiet de bal in de 55ste minuut in de linkerkruising en brengt de verhoudingen daarmee in evenwicht.

21.34 uur: EINDSTAND FC TWENTE - AJAX 2-2
Ajax slaagt er in Enschede voor het eerst dit seizoen niet in te winnen. Bovendien moeten de Amsterdammers tegen FC Twente de eerste twee tegentreffers slikken. De ploeg van trainer Frank de Boer toont echter wel veerkracht, nadat de thuisploeg via Felipe Gutiérrez en Hakim Ziyech op een 2-0 voorsprong was gekomen. Viktor Fischer en Nemanja Gudelj zorgen ervoor dat de koploper nog een punt overhoudt aan het treffen met de Tukkers, die door het gelijkspel op twee punten uit vijf wedstrijden komen.

Lees hier meer.

21.30 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - PSV 0-3
Door drie doelpunten van Luuk de Jong gaat PSV in Leeuwarden met een mooie 3-0 marge pauzeren. SC Cambuur moet nog 45 minuten verder met tien man, nadat Sander van de Streek al in de negende minuut met een rode kaart moest inrukken.

21.30 uur: RUSTSTAND SERIE A
Juventus - Chievo Verona 0-1

21.28 uur: HATTRICK DE JONG
Luuk de Jong heeft weinig clementie voor het tiental van SC Cambuur. De PSV-captain scoort kort voor rust voor de derde keer deze avond en zet de Eindhovenaren in Leewarden op een 3-0 voorsprong. Dit keer profiteert hij van matig ingrijpen van doelman Harm Zeinstra. Hij komt daarmee op vijf doelpunten in vijf competitiewedstrijden.

21.22 uur: GUDELJ BESTRAFT FOUT DROMMEL
Nemanja Gudelj straft een fout van de achttienjarige Joël Drommel ongenadig af. De middenvelder, die zelf betrokken was bij het penalty-moment van FC Twente, mag aanleggen voor een penalty nadat de jonge doelman invaller Yaya Sanogo onderuit heeft gehaald. De Serviër maakt geen fout en brengt Ajax langszij: 2-2.

21.16 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - BARCELONA 0-0
Nog geen goals in Madrid, ondanks een iets gevaarlijker Barcelona. Wanneer gaat Luis Enrique Lionel Messi brengen?

21.14 uur: EINDSTAND GALATASARAY - MERSIN 1-1
In een hectische slotfase, met voor beide clubs een rode kaart, vallen geen treffers. Het blijft 1-1 in Istanbul, door twee treffers vlak na rust. Wesley Sneijder speelde de hele wedstrijd.

21.10 uur: GOAL PEC ZWOLLE
Lars Veldwijk doet zijn oude club Excelsior weer pijn. PEC Zwolle leidt na dertien minuten comfortabel met 2-0.

21.06 uur: GOAL AJAX
Ajax maakt de 2-1 tegen FC Twente! Invaller Viktor Fischer rondt af na een dieptepass van Riechedly Bazoer.

20.59 uur: BLESSURE VERMAELEN
Intussen is in Madrid de topper tussen Atlético en Barcelona een halfuur bezig. Ivan Rakitic en Luis Suarez (lat) misten kansen voor de bezoekers, maar de grootste tegenvaller voor Barça is het uitvallen van Thomas Vermaelen. De Belg was net hersteld na een seizoen vol blessures. 0-0 nog in Estadio Vicente Calderón.

20.58 uur: DOELPUNT ZWOLLE
Lars Veldwijk schuift oog-in-oog met Filip Kurto keurig binnen. PEC Zwolle op 1-0 tegen Excelsior.

20.56 uur: DE JONG SCOORT OPNIEUW
Luuk de Jong maakt er al in de twaalfde minuut 2-0 van. Hij kopt een voorzet van linkerflankspeler Maxime Lestienne beheerst binnen en bezorgt PSV een uitstekende uitgangspositie tegen het tiental van SC Cambuur.

20.53 uur: ROOD CAMBUUR, DE JONG SCOORT
Al in de negende minuut is het raak voor PSV. Cambuur-middenvelder Sander van de Streek krijgt vlak voor de doellijn een bal tegen zijn arm aan en moet met rood het veld verlaten. Luuk de Jong mag aanleggen en maakt vanaf elf meter geen fout: 1-0.

20.51 uur: ZIYECH KOELTJES
Nemanja Gudelj krijgt een schot van Jerson Cabral tegen zijn hand aan, waarop scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de strafschopstip telt. FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech blijft erg koel en is trefzeker met een wippertje over Jasper Cillessen, die er opnieuw niet in slaagt om een penalty te stoppen.

20.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – PSV
SC Cambuur gaat in eigen stadion op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen 2015/16. Dat moet gebeuren tegen regerend landskampioen PSV, dat voor het eerst start met Héctor Moreno.

SC Cambuur: Zeinstra; Anderson, Mac-Intosch, Vd Laan, Vytas; Overgoor, Masek, Van de Streek; Narsingh, Ogbeche, Rosheuvel.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Lestienne.

20.45 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – EXCELSIOR
PEC Zwolle en Excelsior beginnen aan hun duel in de vijfde speelronde van de Eredivisie. Bij de thuisploeg debuteert Ouasim Bouy als basisspeler in de Eredivisie, Bradley Kuwas en Daryl van Mieghem beginnen bij de Rotterdammers als vervangers van Nigel Hasselbaink en de inmiddels vertrokken Jordan Botaka.

PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum; Bouy, Dekker; Becker, Marinus, Thomas; Veldwijk.
Excelsior: Kurto; Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruijs, Auassar, Stans; Kuwas, Van Weert, Van Mieghem.

20.45 uur: AFTRAP JUVENTUS - CHIEVO VERONA
Regerend landskampioen Juventus gaat in eigen huis op zoek naar de eerste punten van het nog prille seizoen. De Oude Dame verloor haar eerste twee competitiewedstrijden en hoopt nu aan de inhaalrace te kunnen beginnen met een goed resultaat tegen Chievo Verona.

20.30 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - BARCELONA
Met Lionel Messi op de bank begint Barcelona aan de topper tegen Atlético Madrid.

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe; Gabi, Tiago, Koke, Óliver; Griezmann, Torres.
Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Rafinha, Suarez, Neymar.

20.22 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 3-1
Louis van Gaal blijft met Manchester United in het spoor van de nog foutloze koploper en stadsgenoot Manchester City. The Red Devils kloppen Liverpool in eigen huis met 3-1, dankzij doelpunten van Daley Blind, Ander Herrera en Anthony Martial. Christian Benteke nam kort voor tijd met een fantastische omhaal de enige treffer van de bezoekers voor zijn rekening.

Lees hier meer.

20.21 uur: EINDSTAND EINTRACHT FRANKFURT – FC KÖLN 6-2
Eintracht Frankfurt is prima begonnen aan het Bundesliga-seizoen. De ploeg bleek in eigen huis veel te sterk voor FC Köln. Alexander Meier en Luc Castaignos toonden zich een gouden koppel. Beiden namen voor rust twee treffers voor hun rekening, waarna de Duitser vlak voor tijd met zijn derde goal van de avond de 6-2 eindstand nog liet noteren. De Nederlander liet zich ook nog gelden met een assist.

Lees hier meer.

20.21 uur: EINDSTAND RODA JC KERKRADE – NEC 0-0
Geen doelpunten in Kerkrade. Beide ploegen waren onmachtig, maar door het gelijkspel klimt de Limburgse promovendus wel op naar de tweede plaats. De ploeg van trainer Darije Kalezic komt op tien punten uit vijf competitiewedstrijden.

Lees hier meer.

20.20 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP – AZ 1-3
Markus Henriksen bezorgt de eerste competitiezege van dit seizoen. De Noor was na rust twee keer trefzeker, nadat debutant Rajko Brezancic voor de pauze al een keer doel trof. Namens De Graafschap, dat nog steeds puntloos is, liet verdediger Nathaniel Will een doelpunt noteren.

Lees hier meer.

20.14 uur: MARTIAL MAAKT AAN ALLE TWIJFEL EEN EINDE
Anthony Martial maakt de marge weer twee treffers. De Franse debutant blijft oog in oog met doelman Simon Mignolet ijzig koel en schiet de 3-1 binnen.

20.13 uur: BENTEKE LAAT VAN GAAL ZWETEN
Christian Benteke brengt Liverpool met een fantastische omhaal terug in de wedstrijd. Zit er zes minuten voor het laatste fluitsignaal nog een slotoffensief aan te komen?

20.04 uur: FC TWENTE OP VOORSPRONG
Felipe Gutiérrez schiet FC Twente in de twintigste minuut op een 1-0 voorsprong tegen Ajax. Hakim Ziyech speelt hem over de grond aan uit en de volledig vrijgelaten Chileen haalt van zo'n tien meter verwoestend uit. Daarmee is hij verantwoordelijk voor het eerste tegendoelpunt van de Amsterdammers in het seizoen 2015/16.

19.57 uur: HERRERA BENUT BUITENKANS
Joe Gomez haalt Ander Herrera onderuit in het strafschopgebied, waardoor de arbiter niets anders kan dan naar de penaltystip te wijzen. De Spanjaard benut de door hemzelf uitgelokte strafschop en zet Manchester United daarmee op een 2-0 voorsprong.

19.57 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Fiorentina - Genoa 1-0
Frosinone - AS Roma 0-2

Lees hier meer.

19.53 uur: DEBUUT MARTIAL
Nadat Daley Blind op de doellijn in twee instanties een doelpunt van Liverpool voorkomt, laat manager Louis van Gaal de Franse mega-aankoop Anthony Martial debuteren. De negentienjarige aanvaller vervangt Juan Mata.

19.52 uur: OPNIEUW HENRIKSEN
En een minuut later is het opnieuw Markus Henriksen die scoort! Dit keer verschalkt hij de doelman van De Superboeren met een schot van afstand en maakt hij er 1-3 van.

19.50 uur: AZ WEER OP VOORSPRONG
AZ komt via Markus Henriksen weer aan de voorsprong tegen hekkensluiter De Graafschap. De Noor kopt een voorzet van de rechterkant achter doelman Hidde Jurjus.

19.45 uur: AFTRAP FC TWENTE - AJAX
Het duel tussen FC Twente en Ajax begint in Enschede.

19.43 uur: OPSTELLINGEN PEC ZWOLLE – EXCELSIOR
Ouasim Bouy maakt tegen Excelsior zijn debuut als basisspeler in de Eredivisie. De middenvelder krijgt van trainer Ron Jans het vertrouwen boven Abdel El Hasnaoui. Bij Excelsior mogen Bradley Kuwas en Daryl van Mieghem beginnen. In de voorgaande wedstrijden koos trainer Fons Groenendijk op die posities nog voor Nigel Hasselbaink en de inmiddels vertrokken Jordan Botaka.

PEC Zwolle: Begois; Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum; Bouy, Dekker; Becker, Marinus, Thomas; Veldwijk.
Excelsior: Kurto; Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruijs, Auassar, Stans; Kuwas, Van Weert, Van Mieghem.

19.43 uur: OPSTELLINGEN SC CAMBUUR – PSV
Héctor Moreno maakt zijn basisdebuut bij PSV. De Mexicaan verdringt Nicolas Isimat-Mirin daarmee naar de bank. Bij de thuisploeg begint Harm Zeinstra – zoals verwacht en aangekondigd – onder de lat. Hij vervangt de in de ogen van trainer Henk de Jong tegenvallende Leonard Nienhuis.

SC Cambuur: Zeinstra; Anderson, Mac-Intosch, Vd Laan, Vytas; Overgoor, Masek, Van de Streek; Narsingh, Ogbeche, Rosheuvel.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Lestienne.

19.36 uur: BLIND ZET UNITED OP VOORSPRONG
Daley Blind brengt Manchester United in de 49ste minuut op een 1-0 voorsprong tegen Liverpool. Uit een ingestudeerde vrije trap schiet de Nederlander vanaf de rand van het strafschopgebied raak.

19.32 uur: VAN GAAL WISSELT MEMPHIS
Manchester United begint de tweede helft zonder Memphis Depay. Louis van Gaal brengt Ashley Young in de ploeg als de vervanger van de ex-PSV'er.

19.24 uur: MESSI START OP DE BANK
Lionel Messi begint bij Barcelona op de bank in het duel met Atlético Madrid (20.30 uur). De Argentijn moest de training van vrijdag laten schieten wegens de geboorte van zijn zoon en zal daardoor niet starten in de topper. Doelman Marc-André ter Stegen maakt zijn competitiedebuut namens de Catalanen. In de basiself van de Madrilenen geen verrassingen.

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe; Gabi, Tiago, Koke, Óliver; Griezmann, Torres.
Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Mascherano, Vermaelen, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Rafinha, Suarez, Neymar.

19.18 uur: RUSTSTAND EINTRACHT FRANKFURT – FC KÖLN 4-1
Eintracht Frankfurt heeft in Alexander Meier en Luc Castaignos een gouden koppel. Het tweetal is er volledig verantwoordelijk voor dat de thuisploeg met een comfortabele 4-1 voorsprong de rust ingaat. De 2-0 en de 4-1 kwamen op het conto van de Nederlander, het eerste en derde doelpunt van de avond kwamen op naam van de van een langdurige blessure teruggekeerde Meier. Tussendoor scoorde Anthony Modeste nog tegen.

19.18 uur: RUSTSTAND RODA JC KERKRADE – NEC 0-0
Nog geen doelpunten in Kerkrade. Edwin Gyasi is de gevaarlijkste man aan de zijde van de thuisploeg. Hij zag al binnen het kwartier een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en nam het doel van Hannes Thór Halldorsson meerdere malen onder vuur.

19.17 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0-0
Manchester United heeft het meeste balbezit, maar kan dat voordeeltje nog niet omzetten in doelpunten. Daardoor zijn beide ploegen na 45 minuten nog beiden doelpuntloos.

19.17 uur: RUSTSTAND DE GRAAFSCHAP – AZ 1-1
Beide ploegen gaan met een 1-1 stand de rust in. De Alkmaars kwamen wat fortuinlijk aan de openingstreffer, toen het schot van debutant Rajko Brezancic van richting aangeraakt. Kort voor rust verzorgt Nathaniel Will de gelijkmaker met een snoeihard schot in de linkerkruising.

19.15 uur: WILL MET EEN SCHITTERENDE GELIJKMAKER
De Graafschap zat nog niet echt lekker in de wedstrijd tegen AZ, maar komt vlak voor rust wel terug tot 1-1. Verdediger Nathaniel Will verzorgt met een streep richting de linkerkruising De Superboeren langszij.

18.59 uur: WÉÉR CASTAIGNOS
Luc Castaignos vormt bij Eintracht Frankfurt een gouden duo met Alexander Meier. Waar de Duitser de 1-0 en 3-0 voor zijn rekening nam, verzorgde de Nederlander de 2-0 en 4-1. Tussendoor scoorde Anthony Modeste tegen namens FC Köln.

18.51 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Fiorentina - Genoa 0-0
Frosinone - AS Roma 0-1

18.47 uur: CASTAIGNOS GAAT DOOR MET SCOREN
Luc Castaignos schrijft binnen het kwartier alweer een doelpunt op zijn naam. De ex-aanvaller van onder meer FC Twente en Feyenoord was in de laatste competitiewedstrijd tegen VfB Stuttgart (4-1 winst) al tweemaal trefzeker en neemt nu de 2-0 voor zijn rekening in het duel met FC Köln. De openingstreffer werd verzorgd door Alexander Meier, die zijn rentree maakte na maandenlang blessureleed.

18.43 uur: BREZANCIC LUISTERT DEBUUT OP MET GOAL
Rajko Brezancic is binnen het kwartier trefzeker voor AZ. De Servische debutant schiet van afstand en ziet zijn poging van richting veranderd worden. Daardoor treft zijn poging doel en zet hij de Alkmaarders op een 1-0 voorsprong.

18.36 uur: OPSTELLINGEN FC TWENTE - AJAX
Interim-trainer René Hake heeft de basiself van FC Twente zoals vrijdag aangekondigd op de schop gegooid voor het duel met Ajax. De opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder laat de achttienjarige keeper Joël Drommel en Jerson Cabral starten. Renato Tapia vervangt centraal achterin de geblesseerde Giogos Katsikas. Bij Ajax is Nick Viergever de vervanger van de afwezige Mitchell Dijks (liesblessure). Jairo Riedewald schuift daardoor op naar de linksbackpositie.

FC Twente: Drommel; Ter Avest, Tapia, Bijen, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Gutiérrez; Ede, Olaitan, Cabral.
Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Riedewald; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Milik, Sinkgraven.

18.35 uur: DOELPUNT GYASI AFGEKEURD
Binnen vijf minuten komt Roda JC Kerkrade op voorsprong tegen NEC. Het doelpunt van Edwin Gyasi wordt echter afgekeurd wegens buitenspel.

18.30 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL
Liverpool verzorgt op bezoek bij Manchester United de aftrap van de topper.
Liverpool: Mignolet; Clyne, Skrtel, Lovren, Gómez; Can, Lucas, Milner, Firmino; Ings, Benteke.
Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schweinsteiger; Mata, Herrera, Memphis; Fellaini.

18.30 uur: AFTRAP RODA JC KERKARDE - NEC
Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Swinkels, Sankoh, Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Paulissen, Gyasi.
NEC: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Ritzmaier, Breinburg; Foor, Santos, Limbombe.

18.30 uur: AFTRAP DE GRAAFSCHAP - AZ
De Graafschap: Jurjus; Will, Pröpper, Linthorst, Tesselaar; Vida, Smeets, Driver; Peters, Bannink, Kabasele.
AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Brezancic; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Hupperts, Janssen, Jahanbakhsh.

18.30 uur: AFTRAP EINTRACHT FRANKFURT - FC KÖLN
Luc Castaignos begint in de basis bij de thuisploeg. In de meest recente competitiewedstrijd (VfB Stuttgart, 4-1 zege) was hij tweemaal trefzeker.

18.06 uur: OPSTELLINGEN RODA JC KERKRADE – NEC NIJMEGEN
Lucas Woudenberg begint om 18.30 uur voor het eerst in de basis als speler van NEC. Met de Feyenoord-huurling in de defensie neemt de ploeg van trainer Ernest Faber het op tegen Roda JC Kerkrade. Die ploeg peurde negen punten uit de eerste vier competitieduels.

Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Swinkels, Sankoh, Van Peppen; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Paulissen, Gyasi.
NEC: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Ritzmaier, Breinburg; Foor, Santos, Limbombe.

18.00 uur: AFTRAP SERIE A
De bal rolt in Italië. Er zijn twee wedstrijden van start gegaan.

De wedstrijden:
Fiorentina - Genoa
Frosinone - AS Roma

17.56 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester City gaat er door een late treffer van Kelechi Iheanacho ook tegen Crystal Palace met de zege vandoor. The Citizens blijven daardoor foutloos. De ploeg van manager Manuel Pellegrini won alle vijf competitiewedstrijden en gaat daardoor aan kop met vijftien punten. Arsenal, dat in eigen huis met 2-0 won van Stoke City, volgt op vijf punten.

De eindstanden:
Arsenal-Stoke City 2-0
Crystal Palace-Manchester City 0-1
Norwich City-Bournemouth 3-1
Watford-Swansea City 1-0
West Bromwich Albion-Southampton 0-0

Lees hier meer.

17.51 uur: IHEANACHO SCHENKT CITY DE ZEGE
Kelechi Iheanacho tekent vlak voor het verstrijken van de negentigste minuut voor zijn eerste treffer voor Manchester City. En wat voor één. Met zijn doelpunt bezorgt hij The Citizens de zwaarbevochten zege (0-1) op bezoek bij Crystal Palace.

17.48 uur: RONALDO-SHOW TEN EINDE
De negentig minuten zijn voorbij in Barcelona. Real Madrid laat geen spaan heel van Espanyol en gaat er dankzij vijf treffers en een assist van Cristiano Ronaldo vandoor met de 6-0 overwinning. Door zijn bijdrage is Ronaldo competitietopscorer aller tijden geworden van Real Madrid.

Lees hier meer.

17.48 uur: TWEE DEBUTANTEN AZ
Trainer John van den Brom laat in het competitieduel met De Graafschap (18.30) twee spelers debuteren. De nieuwelingen Rajko Brezancic en Alireza Jahanbakhsh maken voor het eerst hun opwachting in de ploeg van de Alkmaarders. Bij De Superboeren vervangt Nathaniel Will de langdurig afwezige Thijs Bouma (beenbreuk) en is Cas Peters basisspeler ten koste van Vincent Vermeij.

De Graafschap: Jurjus; Will, Pröpper, Linthorst, Tesselaar; Vida, Smeets, Driver; Peters, Bannink, Kabasele.
AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Brezancic; Van Overeem, Henriksen, Rienstra; Hupperts, Janssen, Jahanbakhsh.

17.38 uur: RONALDO SLOOPT ESPANYOL
Real Madrid - lees: Cristiano Ronaldo - laat Espanyol volledig kansloos. De Portugees met alweer zijn vijfde doelpunt van de middag!

17.30 uur: DE GEA KEERT TERUG ONDER DE LAT BIJ UNITED
David De Gea keert in de topper tegen Liverpool (18.30) terug onder de lat bij Manchester United. De Spanjaard werd deze transferzomer lange tijd in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid, maar die ketste op het allerlaatste moment af. Vrijdag zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis en een dag later lost hij Sergio Romero af als eerste doelman.

Marouane Fellaini begint door de afwezigheid van Wayne Rooney (blessure) in de spits, ook Daley Blind en Memphis Depay behoren tot de groep basisspelers bij de thuisploeg. Bij Liverpool start Danny Ings voor het eerst sinds zijn komst van FC Burnley in de basis.

Liverpool: Mignolet; Clyne, Skrtel, Lovren, Gómez; Can, Lucas, Milner, Firmino; Ings, Benteke.
Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schweinsteiger; Mata, Herrera, Memphis; Fellaini.

17.24 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München en Borussia Dortmund blijven foutloos in de Bundesliga. De regerend landskampioen had daar een strafschop - de derde in drie opeenvolgende wedstrijden - voor nodig, Dortmund werd met twee penalty's geholpen. Beiden werden benut door Pierre-Emerick Aubameyang. Daardoor gaan beide ploegen na vier speelronden gezamenlijk aan kop met twaalf punten.

De eindstanden:
Bayern München - FC Augsburg 2-1
Bayer Leverkusen - Darmstadt 98 0-1
Hannover 96 - Borussia Dortmund 2-4
Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-1
FC Ingolstadt 04 - VfL Wolfsburg 0-0

Lees hier meer.

17.18 uur: NUMMER VIER VOOR RONALDO
En dat is vier voor een niet te stoppen Cristiano Ronaldo! Opnieuw op aangeven van Gareth Bale tikt hij de 5-0 op het scorebord. Daarmee is hij in de Primera División nu clubtopscorer aller tijden van Real Madrid.

17.17 uur: BAYERN ONTSNAPT WÉÉR
Na de eerdere late ontsnapping van Bayern München tegen Hoffenheim 1899 (2-1 zege), gaat de ploeg van trainer Pep Guardiola er dit keer opnieuw laat in de wedstrijd met de zege vandoor. FC Hollywood krijgt in de 89ste minuut een strafschop toegekend en die wordt benut door Thomas Müller

17.10 uur: NAVAS MET ENORME MISSER
Jesús Navas kan Manchester City kort na rust op een 1-0 voorsprong zetten tegen Crystal Palace. De Spanjaard wordt door Kevin De Bruyne alleen voor het doel gezet, waarna Navas de doelman omspeelt. Voor een leeg doel schiet hij de bal vanaf de linkerkant echter in het zijnet.

17.05 uur: LEWANDOWSKI BRENGT BAYERN LANGSZIJ
Robert Lewandowski brengt Bayern München terug in de wedstrijd. De spits van de ploeg uit Beieren legt na een individuele actie de bal af op Thomas Müller, die het vanaf de linkerkant probeert. Keeper Mawin Hitz stopt zijn inzet, maar kan niet voorkomen dat de Poolse aanvaller de thuisploeg op 1-1 brengt.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Nog weinig doelpunten in de eerste 45 minuten van de Premier League-wedstrijden die om 16.00 uur van start zijn gegaan. Enkel Arsenal en Norwich City wisten het net te vinden en gaan met een voorsprong de rust in.

De ruststanden:
Arsenal-Stoke City 1-0
Crystal Palace-Manchester City 0-0
Norwich City-Bournemouth 1-0
Watford-Swansea City 0-0
West Bromwich Albion-Southampton 0-0

16.48 uur: RUSTSTAND ESPANYOL – REAL MADRID
Cristiano Ronaldo neemt Real Madrid bij de hand en is voor rust drie keer trefzeker tegen Espanyol. De Portugees verzorgde de assist bij de goal van Karim Benzema, waardoor de ploeg van trainer Rafael Benitez met een 4-0 voorsprong gaat pauzeren.

16.31 uur: ARSENAL OP VOORSPRONG
Na ruim een half uur spelen valt het eerste doelpunt in Londen bij het duel tussen Arsenal en Stoke City. Theo Walcott tekent op aangeven van Mesut Özil voor de openingstreffer.

16.30 uur: RONALDO NU AANGEVER
In de 29ste minuut treedt Cristiano Ronaldo op als aangever. Hij legt af op Karim Benzema, die de 4-0 tegen Espanyol binnentikt.

16.21 uur: HATTRICK RONALDO
Binnen twintig minuten heeft Cristiano Ronaldo zijn hattrick te pakken. Dit keer werkt hij een voorzet van Gareth Bale achter Espanyol-doelman Pau Sabata. Met zijn 228ste competitietreffer evenaart hij Raúl als clubtopscorer van Real Madrid.

16.20 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München gaat met een 1-0 achterstand de rust in, waar Borussia Dortmund zich nog voor de pauze terugknokt naar een voorsprong. Via Pierre-Emerick Aubameyang gaat de ploeg met 2-1 aan de leiding op bezoek bij Hannover 96.

De ruststanden:
Bayern München - FC Augsburg 0-1
Bayer Leverkusen - Darmstadt 98 0-1
Hannover 96 - Borussia Dortmund 1-2
Hertha BSC - VfB Stuttgart 2-1
FC Ingolstadt 04 - VfL Wolfsburg 0-0

16.18 uur: OPNIEUW RONALDO
Cristiano Ronaldo pakt de draad alweer aardig op. Na twee competitiewedstrijden zonder doelpunten, schiet hij tegen Espanyol nu ook de 2-0 tegen de touwen. Dit keer legt hij aan vanaf elf meter, nadat Gareth Bale onderuit werd gehaald. Zijn schot laat de doelman van de club uit Barcelona kansloos.

16.13 uur: BAYERN MÜNCHEN OP ACHTERSTAND
Vlak voor rust komt FC Augsburg op voorsprong tegen Bayern München. Alexander Esswein staat aan het einde van een aanval over de rechterflank en laat doelman Manuel Neuer kansloos: 0-1.

16.08 uur: EERSTE TREFFER VAN RONALDO
Hij moest er even op wachten, maar in de derde speelronde van de Primera División heeft ook Cristiano Ronaldo zijn eerste competitietreffer van het seizoen 2015/16 te pakken. Al in de zevende minuut zet hij Real Madrid op voorsprong tegen Espanyol.

16.00 uur: AFTRAPPEN PREMIER LEAGUE
Vijf duels in de Premier League beginnen! De topper is Crystal Palace tegen Manchester City, terwijl Arsenal tegen het Stoke City van Marco van Ginkel en Erik Pieters speelt. Virgil van Dijk maakt zijn debuut voor Southampton.Arsenal-Stoke CityCrystal Palace-Manchester CityNorwich City-BournemouthWatford-Swansea CityWest Bromwich Albion-Southampton

16.00 uur: AFTRAP ESPANYOL - REAL MADRID

15.37 uur; EINDSTAND EVERTON - CHELSEA 3-1
Na vijf duels heeft het Chelsea van manager José Mourinho pas vier punten. Dit keer blijkt Everton met 3-1 te sterk voor de regerend landskampioen. Kan Chelsea het tij nog keren?

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
De bal rolt in Duitsland. Paul Verhaegh (FC Augsburg), Bas Dost (VfL Wolfsburg) en Roy Beerens (Hertha BSC) zorgen voor de Nederlandse inbreng.

De wedstrijden:
Bayern München - FC Augsburg
Bayer Leverkusen - Darmstadt 98
Hannover 96 - Borussia Dortmund
Hertha BSC - VfB Stuttgart
FC Ingolstadt 04 - VfL Wolfsburg

15.25 uur: BESLISSING
Over en uit! Everton maakt acht minuten voor tijd de 3-1 tegen Chelsea en weer is Stephen Naismith de doelpuntenmaker.

15.04 uur: BONY KRIJGT VOORKEUR BOVEN DE BRUYNE
Niet Kevin De Bruyne maar Wilfried Bony is bij Manchester City de vervanger van de geblesseerde David Silva. De koploper van Engeland verandert voor het uitduel met Crystal Palace daarmee van systeem: 4-4-2 in plaats van 4-2-3-1.

Opstelling Manchester City: Hart; Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov; Jesús Navas, Fernandinho, Yaya Touré, Nasri; Agüero, Bony.

15.00 uur: VAN DIJK IN DE BASIS
Virgil van Dijk debuteert over een uur in de basis bij Southampton, dat op bezoek gaat bij West Bromwich Albion. De van Celtic overgekomen verdediger krijgt gezelschap van onder anderen Maarten Stekelenburg, Dusan Tadic en Graziano Pellè.

Opstelling Southampton:
Stekelenburg; Cédric, Fonte, Van Dijk, Targett; Wanyama, Ward-Prowse, S. Davis; Rodriguez, Tadić; Pellè.

14.32 uur: RUSTSTAND EVERTON - CHELSEA 2-1
Dankzij twee treffers van invaller Steven Naismith en een knal van afstand van Nemanja Matic staat het 2-1 op Goodison Park. Knokt Chelsea zich op bezoek bij Everton nog naar de tweede competitiezege?

14.30 uur: BASISDEBUUT DANTE EN DRAXLER
In de eerste competitewedstrijd na de interlandbreak maken Dante en Julian Draxler hun debuut voor VfL Wolfsburg. Behalve de van Bayern München en Schalke 04 overgenomen aanwinsten staat ook de van een blessure herstelde Diego Benaglio weer onder de lat. Wolfsburg gaat op bezoek bij FC Ingolstadt 04. Bas Dost staat weer in de spits.

Opstelling VfL Wolfsburg: Benaglio; Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez; Guilavogui, Luiz Gustavo; Caligiuri, Draxler, Schürrle. Dost.

14.20 uur: MATIC BRENGT CHELSEA TERUG IN DE RACE
De wedstrijd is nog niet gespeeld. Nemanja Matic helpt Chelsea met een fraaie knal van afstand terug in de wedstrijd: 2-1.

14.15 uur: GÖTZE HAAKT AF BIJ BAYERN
Bayern München verschijnt om 15.30 uur in de streekderby tegen FC Augsburg aan de aftrap zonder Mario Götze. Trainer Josep Guardiola houdt de Duitse wereldkampioen uit voorzorg buiten zijn wedstrijdselectie. Juventus-huurling Kingsley Coman begint op de bank, ook al ontbreekt Arjen Robben.

Opstelling Bayern München: Neuer; Lahm, Rafinha, Boateng, Alaba; Vidal, Xabi Alonso, Thiago; Douglas Costa, Müller, Lewandowski.

14.06 uur: NAISMITH DOET CHELSEA OPNIEUW PIJN
Dat is nog eens een geluk bij een ongeluk. Steven Naismtih schiet in de 22ste minuut raak van buiten het zestienmetergebied. De Schotse aanvaller staat nota bene in het veld omdat Muhamed Besic geblesseerd uitviel.

14.04 uur: BEGOVIC VOORKOMT ERGER
Kort na de openingstreffer is Everton opnieuw twee keer dichtbij een doelpunt. Asmir Begovic tikt eerst een kopbal van Arouna Koné uit de hoek. Kort daarna pareert de Bosnische doelman een schot van James McCarthy.

14.01 uur: CHELSEA OP ACHTERSTAND
Er is nauwelijks een kwartier voorbij of Chelsea staat alweer op achterstand. Invaller Steven Naismith kopt na een één-twee met Brendon Galloway raak: 1-0 voor Everton.

13.53 uur: BESIC VROEG NAAR DE KANT
Everton moet al vroeg in de wedstrijd wisselen. Steven Naismith vervangt Muhamed Besic. De Bosnische middenvelder heeft een hamstringblessure opgelopen.

13.45 uur: AFTRAP EVERTON - CHELSEA
Landskampioen Chelsea jaagt tegen Everton op de tweede competitiezege van het seizoen. Vorig jaar wonnen The Blues nog met 6-3 op Goodison Park.

13.30 uur: CHELSEA TEGEN STONES
Om 13.45 uur gaat de vijfde speelronde van de Premier League van start. Chelsea gaat op bezoek bij Everton, waar John Stones in de basis staat. De Engelse verdediger stond in de nadrukkelijke belangstelling van de landskampioen, maar bleef op Goodison Park. Asmir Begovic staat bij Chelsea onder de lat, bij afwezigheid van de voorlopig uitgeschakelde Thibaut Courtois.

Opstelling Everton:  Howard; Coleman, Stones, Jagielka, Galloway; Besic, Barry; Kone, Barkley, McCarthy; Lukaku.
Opstelling Chelsea: Begovic; Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta; Mikel, Matic; Pedro, Fabregas, Hazard; Diego Costa.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.