Barcelona en Real Madrid geven niemand hoop

Reacties

De vijfde speelronde van de Primera División begint dinsdagavond. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit.

Barcelona en Real Madrid geven niemand hoop

Het Spaanse seizoen is pas vier speeldagen oud, maar de clubs die aan het einde van het seizoen de toptwee zullen vormen hebben hun plek bovenaan de ranglijst al ingenomen. De vechtlust van Atlético Madrid, de koopzucht van Valencia en de ambitie van Sevilla ten spijt: dit seizoen zal er net als vorig jaar geen maat staan op Barcelona en Real Madrid.

De foutloze koploper Barcelona komt woensdag vanaf 20.00 uur in actie. De Catalanen gaan op bezoek bij Celta de Vigo, dat met tien punten uit vier duels verrassend sterk begonnen is. Grote man bij Celta is een ex-speler van Barcelona: Nolito. Met vier doelpunten staat hij achter Cristiano Ronaldo tweede op de topscorerslijst. Met Andrèu Fontas, Sergi Gómez en Carles Planas heeft Celta nóg drie bij Barcelona afgeschreven spelers. De in Nederland meest aansprekende Celta-speler is John Guidetti. Met de zoals altijd uitgesproken ex-Feyenoorder wil het in Asturië nog niet echt vlotten. Hij kwam pas tot 68 minuten en wacht nog op zijn eerste doelpunt. Een treffer tegen Barça zou dé manier zijn om grote daden bij zijn grote woorden te voegen.

Real Madrid speelt woensdag om 21.00 uur op bezoek bij Athletic de Bilbao. Trainer Rafa Benítez heeft ondanks de ongeslagen status (tien punten uit vier duels) al veel kritiek over zich heen gekregen. Verdedigend staat Real Madrid echter als een huis, met twaalf goals vóór en nul tegen. Dat zijn cijfers waarvoor Benítez een compliment verdient, want Real Madrid is waarschijnlijk de enige topclub ter wereld die geen enkele verdedigende middenvelder onder contract heeft staan. Benítez is erin geslaagd spelers als Toni Kroos, Luka Modric en Mateo Kovacic gedisciplineerd te laten spelen, zonder dat dat ten koste gaat van het scorend vermogen van zijn ploeg. Dat is de grootste winst ten opzichte van het vorige seizoen.

De toptwee is in beton gegoten, maar het moet wel heel raar lopen wil de huidige hekkensluiter ook na 38 speelronden laatste staan. Sevilla, dat woensdag om 22.00 uur tegen Las Palmas speelt, is helemaal de weg kwijt. Met deelname aan de Champions League en grote aanwinsten als Fernando Llorente, Ciro Immobile, Stephen N'Zonzi, Yevhen Konoplyanka en Adil Rami moest dit seizoen het jaar worden waarin Sevilla de definitieve sprong van de subtop naar de topvier zou maken. Met twee punten uit vier duels dreigt dit seizoen voor de Andalusiërs echter het jaar te worden van afhaken, in plaats van aanhaken. En dat is dan weer niet zoals verwacht.

Programma
Atlético Madrid 22-09
20:00
Getafe
Espanyol 22-09
20:00
Valencia
Granada 22-09
22:00
Real Sociedad
Celta de Vigo 23-09
20:00
Barcelona
Levante 23-09
20:00
Eibar
Rayo Vallecano 23-09
20:00
Sporting Gijón
Athletic de Bilbao 23-09
21:00
Real Madrid
Las Palmas 23-09
22:00
Sevilla
Málaga 23-09
22:00
Villarreal
Real Betis Sevilla 24-09
22:05
Deportivo La Coruña
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.