Van den Brom wil weer stunten: 'Augsburg staat te laag'

Reacties

Het is voor AZ-trainer John van den Brom nog gissen met welk elftal FC Augsburg aantreedt tegen de Alkmaarders. De coach blikte daags voor het Europa League-duel vooruit.

Van den Brom wil weer stunten: 'Augsburg staat te laag'

'Nee, ik heb geen inzicht in hoe Augsburg morgen precies gaat spelen. We hadden ons ook goed voorbereid op Athletic de Bilbao (2-1 zege), maar toen stonden ze ineens met een andere formatie aan de aftrap. Wij gaan in ieder geval in onze sterkst mogelijk opstelling spelen', aldus Van den Brom tijdens een persconferentie.

AZ neemt het in eigen huis op tegen de huidige nummer achttien van de Bundesliga. De moeizame seizoenstart van de Duitse club, waar Paul Verhaegh aanvoerder is en voormalig AZ'er Ragnar Klavan speelt, is herkenbaar voor Van den Brom, die met zijn ploeg als nummer tien van de Eredivisie ook in het rechterrijtje staat.

'Ik vind sowieso dat wij te laag staan. Dat geldt ook voor Augsburg, dat vorig jaar als vijfde eindigde. Ze hebben het momenteel moeilijk in de competitie. We weten wat ze kunnen, want we hebben ze vaak aan het werk gezien. Zowel in het stadion als op televisie', vertelt de trainer op de clubwebsite over de intensieve voorbereiding.

De Alkmaarders staan met drie punten uit twee duels derde in Groep H en hebben dus uitzicht op overwintering. 'Ik heb al eerder gezegd dat we iedere thuiswedstrijd goed moeten doorkomen om kans te maken op te maken. Tegen Athletic hebben we dat goed gedaan. Augsburg heeft nog geen punten in deze poule, dus zal ook zeker moeten winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.