Klopp wint ook niet van tien man Rubin, remise Brugge

Rubin Kazan bleef in de Europa League met een man minder overeind op Anfield tegen Liverpool. Rapid Wien en Napoli hielden hun maximale score in stand.

Liverpool – Rubin Kazan 1-1
Het eerste duel van Liverpoool op Anfield onder trainer Jürgen Klopp is uitgelopen op een teleurstelling. Het begon al slecht toen Marko Devic na een kwartier de score opende namens Rubin  Kazan. De Oekraïner nam de bal knap aan met de borst om vervolgens fraai af te maken met buitenkant-rechts in de lange hoek.

Het leek na ruim een halfuur allemaal goed te komen voor Liverpool. Rubin-back Oleg Kuzman incasseerde zijn tweede gele kaart na een overtreding op Emre Can, die na de vrije trap ook de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Na een kopbal van Divock Origi tikte de middenvelder van dichtbij binnen, maar verder dan een bal tegen de paal van Christian Benteke kwam Liverpool daarna niet.

FC Sion was de lachende derde, want de Zwitsers verrasten bij Girondins Bordeaux (0-1 dankzij een goal van Léo Lacroix) en gaan met een voorsprong van vier punten op nummer twee Liverpool aan de leiding in Groep B.

PAOK Saloniki – FK Krasnodar 0-0
PAOK Saloniki heeft met de Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues in de ploeg ook zijn derde wedstrijd in de Europa League gelijkgespeeld. FK Krasnodar bleef in Griekenland overeind en daarmee ook PAOK op de ranglijst een puntje voor. Beide clubs eindigden de wedstrijd met tien man na twee gele kaarten voor Artur Jedrzejczyk (Krasnodar) en Jairo De Macedo da Silva (PAOK). Borussia Dortmund, dat eerder al FK Qabala op een 1-3 nederlaag trakteerde, is koploper in Groep C.

Legia Warschau – Club Brugge 1-1
Club Brugge, met Stefano Denswil in de basis en zonder de geblesseerde Ruud Vormer, heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Legia Warschau. Davy De fauw zette de Belgische formatie in de eerste helft nog wel op het goede spoor door attent te reageren na een rebound. Maar na rust stelde Legia via Michal Kucharczyk orde op zaken.

Met het gelijkspel en daarmee hun eerste punt schieten beide teams weinig op. Napoli lijkt daardoor met de ruime overwinning op FC Midtylland (1-4) zelfs al nagenoeg zeker van overwintering, dankzij een voorsprong van acht punten op Legia en Brugge.

De Italianen dankten hun derde zege op rij aan een sterke eerste helft, waarin arbiter Serdar Gözübüyük eerst terecht een treffer van FC Midtylland afkeurde voordat Napoli afstand nam. De fraaie goals van José Callejon en Manolo Gabbiadini (twee keer) bleken een voldoende marge, aangezien de Deense kampioen niet verder kwam dan de eretreffer kort voor rust via Martin Pusic. Gonzalo Higuaín maakte het Italiaanse feest in blessuretijd compleet.

Rapid Wien – Viktoria Plzen 3-2
Rapid Wien, dat de Champions League-aspiraties van Ajax om zeep hielp, zette de sterke reeks voort in de Europa League. De Oostenrijkse formatie boekte ten koste van Viktoria Plzen (3-2) zijn derde zege op rij, waarbij Steffen Hofmann, Louis Schwaub en Thanos Petsos het verschil maakten.

Villarreal bleef in het spoor van Rapid door Dinamo Minsk een zware nederlaag te bezorgen: 4-0. Cedric Bakambu zette de Spanjaarden met twee doelpunten voor rust al op het goede spoor, dat in de tweede helft werd gevolgd door Roberto Soldado en Eric Bailly.