De Leeuw: 'Ik denk dat hij rood geeft vanwege het bloed'

Groninger Michael de Leeuw kan amper geloven dat hij binnen vijf minuten na zijn entree tegen Slovan Liberec (1-1) rood kreeg. 'Ik had totaal niet de intentie die jongen te raken. Het was geel. Maximaal.'

'Ongelofelijk', vatte De Leeuw het incident in de 83ste minuut samen voor de camera van FOX Sports. 'Ik wil de bal weer terughalen en hij gooit net zijn hoofd ervoor. Die dingen gebeuren nou eenmaal in een wedstrijd. Ik denk dat de scheidsrechter rood geeft vanwege het bloed.'

De Duitse arbiter Christian Dingert twijfelde echter niet en stuurde De Leeuw direct van het veld. De Brabander stond net vijf minuten op het veld, ook nog als aanvoerder. 'Ik heb helemaal niks meegekregen van de slotfase. Ik hoorde wel een paar keer juichen. Gelukkig werd het nog 1-1.'

Dat gelijkspel houdt Groningen in leven in Groep F van de Europa League. 'Ik had wel het gevoel dat we ook hadden kunnen winnen', aldus De Leeuw, die zelf dus niet zag hoe Danny Hoesen ver in de extra tijd een penalty in twee instanties benutte. 'In de tweede helft waren we tot aan de zeventigste minuut beter.'