Van de Looi: 'Tot de rode kaart hebben we het goed gedaan'

Gezien het wedstrijdverloop is FC Groningen-trainer Erwin van de Looi tevreden met een punt tegen Slovan Liberec (1-1), al ging zijn ploeg vooraf enkel voor de winst naar Tsjechië.

'Vooral 25 minuten na rust hebben we gewoon echt goed gespeeld. Toen hadden we het verschil moeten maken', blikt Van de Looi terug voor de camera van FOX Sports. 'Van tevoren gingen we hierheen voor een resultaat, een overwinning. Tot aan de rode kaart hebben we het goed gedaan.'

Het wegsturen van invaller Michael de Leeuw vond Van de Looi onbegrijpelijk. 'Het was naar mijn mening wel een overtreding, maar het kan absoluut geen rood zijn. Daarna was een punt het maximaal haalbare. We hebben tien minuten moeten overleven en dat hebben we gedaan. We hebben geknokt tot het allerlaatste moment en dan word je ook een keer beloond. Ik ben trots op ze.'

Door de nederlaag van Olympique Marseille bij Sporting Braga (3-2) heeft Groningen nog kans op de tweede plaats en overwintering in de Europa League. 'Dan zullen we de volgende wedstrijd moeten winnen', blikt Van de Looi al vooruit op het treffen met de Tsjechen in Stadion Euroborg over twee weken. Slovan Liberec staat tweede in de poule met vier punten, één meer dan Olympique Marseille. FC Groningen is laatste met één punt.