Klaassen: 'Lucky goal in de laatste minuut is zuur'

Dat de beslissende goal in de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe in de slotfase viel, is volgens Ajacied Davy Klaassen extra pijnlijk. De aanvoerder liet met Ajax een zeker lijkend gelijkspel in de slotfase glippen (1-0).

De captain verlengde onbewust een kopbal van Fernandão, die zo het duel besliste. 'Een gelijkspel zou prima zijn en dan krijg je zo'n lucky goal tegen', blikte Klaassen bij FOX Sports terug op het cruciale moment.

Na een zwakke beginfase lagen er volgens de middenvelder mogelijkheden. 'We begonnen veel te onrustig en maakten verkeerde keuzes in balbezit. Richting de rust hadden we hen juist onder controle. Dan ontbreekt het aan de laatste pass en een goede aanname.'

Die sterke fase konden de Amsterdammers na rust geen vervolg geven. 'In de tweede helft speelden we niet goed. Op een gegeven moment was het wel zaak de 0-0 te behouden, want een goal zat er voor mijn gevoel niet in. Zij hadden iets meer de overhand, maar dat je dan in de laatste minuut verliest, is zuur.'