Ajax heeft in Europa alleen maar gewonnen van Turkse clubs

Reacties

Hoewel Ajax bezig is aan een bedroevende uitreeks in Europa, kan het moed putten uit het verleden tegen Turkse clubs. Acht duels leverden acht zeges op.

Ajax heeft in Europa alleen maar gewonnen van Turkse clubs

Van de laatste zestien uitwedstrijden in Europa won Ajax er maar een. Dat was nota bene een wedstrijd zonder publiek, want Legia Warschau mocht begin dit jaar wegens een straf van de UEFA geen supporters toelaten tijdens die ontmoeting in de Europa League (0-3).

Een kolkend Sükrü Saracoglustadion is donderdag (21.05 uur) natuurlijk een ander uiterste. Maar Ajax wist ook in het verleden elke keer met de volle buit uit Turkije te ontsnappen. Vier keer werkten de Amsterdammers een dubbel af in Europees verband, alle acht wedstrijden tegen Turkse clubs werden winnend afgesloten.

Kanttekening bij de prestaties van Ajax is dat het alle wedstrijden voor de grote opmars van het Turkse voetbal afwerkte. Pas in 1996 meldden de Turken zich met de lichting van Hakan Sükür voor het eerst op een groot toernooi, een EK dat overigens zonder punten en doelpuntloos werd verlaten. Zes jaar later bereikte het land zijn hoogtepunt met een derde plaats op het WK in Japan en Zuid-Korea.

Ajax tegen Turkse clubs
Seizoen Tegenstander Thuis Uit
EC I 1966/67 Besiktas 2-0 2-1
EC I 1968/69 Fenerbahçe 2-0 2-0
EC II 1986/87 Bursaspor 5-0 2-0
EC II 1993/94 Besiktas 2-1 4-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.