Fenerbahçe start met Van Persie als spits

Reacties

Fenerbahçe-trainer Vítor Pereira heeft Robin van Persie opgenomen in zijn basiself voor het Europa League-duel met Ajax. De Nederlander wordt voorin geflankeerd door Lazar Markovic en Nani.

Fenerbahçe start met Van Persie als spits

Pereira gaf in het begin van het seizoen veelal de voorkeur aan Fernandão als centrumspits. Tegen Ajax neemt Van Persie de rol van aanvalsleider op zich.

De ex-Feyenoorder besliste het voorbije weekend nog de competitiewedstrijd tegen Kayserispor (1-0) met zijn vijfde treffer van het seizoen. Waar de Nederlander in de Turkse competitie regelmatig genoegen moet nemen met een invalbeurt, stond hij in de groepsfase van de Europa League elke keer in de basis.

De opstelling van Ajax kent geen geheimen. Trainer Frank de Boer maakte woensdag al bekend met welke elf hij aan de wedstrijd in Istanbul begint. Jasper Cillessen keert terug onder de lat na een buikspierblessure en Ricardo van Rhijn neemt de positie van rechtsback Kenny Tete in. Enige noemenswaardigheid is verder dat De Boer Schöne nu als centrale spits opstelt, tegen de fysiek sterke mandekkers van Fenerbahçe. Anwar El Ghazi speelt dus weer op de voor hem vertrouwde rechterflank.

Opstelling Fenerbahçe: Fabiano; Gökhan, Kjær, Ba, Caner; Josef, Mehmet Topal, Diego; Markovic, Van Persie, Nani.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Schöne, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.