Duitse bond zet licht op groen voor oefenduel met Oranje

Reacties

De Duitse bond (DFB) heeft na overleg met de spelers, de technische staf van Duitsland en de KNVB besloten om de oefeninterland van komende dinsdag tegen het Nederlands elftal door te laten gaan.

Duitse bond zet licht op groen voor oefenduel met Oranje

De interim-voorzitters Reinhard Rauball en Rainer Koch lieten eerder dit weekend al doorschemeren de vriendschappelijke wedstrijd in Hannover niet te willen schrappen vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs. Die Mannschaft was op het moment van de aanslagen in de Franse hoofdstad voor een oefenduel met Frankrijk.

De ploeg van bondscoach Joachim Löw moest om veiligheidsredenen overnachten in het Stade de France en keerde vervolgens vervroegd terug naar eigen land. De Duitse internationals kregen vervolgens vrijaf om de schokkende ervaring te verwerken. Maandag komt de wereldkampioen bijeen, om dinsdag gewoon aan de aftrap verschijnen. 'We laten ons niet intimideren door terreur', zegt Rauball.

Nu het sein op groen staat, zullen de mannen van bondscoach Danny Blind maandagochtend afreizen naar Hannover. Daar staat 's avonds om 19.00 uur de laatste training in de HDI-Arena op het programma. Vlak daarvoor geeft Blind een persconferentie. Zondag werkte de Oranje-selectie nog een besloten training af in het stadion van Cardiff City.

Merkel
Bondskanselier Angela Merkel zal met haar volledige ministerstaf aanwezig zijn tijdens het oefenduel als teken van solidariteit. Vicekanselier Sigmar Gabriel zegt daarover tegen BILD: 'Het is goed en juist dat de interland ondanks de aanslagen doorgaat. Juist nu mogen we niet wijken.' Namens Nederland zal minister van Sport Edith Schippers naar Hannover afreizen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.