Löw: 'We zijn aangedaan en geschokt'

Duitsland-bondscoach Joachim Löw verloor het vriendschappelijk duel met Frankrijk vrijdagavond met 2-0, maar die nederlaag was voor de oefenmeester geen onderwerp van gesprek. Het duel met Les Bleus werd naar de achtergrond verdreven door meerdere aanslagen in Parijs.

Löw: 'We zijn aangedaan en geschokt'

Löw wilde na afloop van de oefeninterland niets kwijt over het duel. 'We zijn allen aangedaan en geschokt en moeten nu afwachten wat we doen', sprak hij direct na de wedstrijd voor de camera van ARD. 'Er is veel angst en onzekerheid, zeker na gisteren', voegde teammanager Oliver Bierhoff daaraan toe.

De aanslagen volgden voor Die Mannschaft vrijdag namelijk op een bommelding van vrijdagmiddag. Daardoor moest de regerend wereldkampioen het Molitor Hotel in Parijs al verlaten. 'Voor mij komen de sport of tegendoelpunten nu op de achtergrond', zei de Duitse bondscoach na de wedstrijd.

Hoewel de berichten over de aanslagen in Parijs al tijdens de oefeninterland binnendruppelden in het Stade de France, stonden beide ploegen de volledige negentig minuten op het veld. 'Ik heb dezelfde informatie als de minister van Buitenlandse Zaken mogen ontvangen en het werd met de minuut droeviger en droeviger', sprak DFB-bestuurder Reinhard Rauball.

'Zelf ben ik in het stadion niet angstig geweest, omdat ik al snel wist dat er in het stadion niets gebeurd was en ik er vrij zeker van was dat er ook niets zou gebeuren', vervolgde Rauball. 'Maar je gedachten gaan dan uit naar al die anderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen