Franse zege overschaduwd door schietpartijen in Parijs

Frankrijk heeft het vriendschappelijke duel met regerend wereldkampioen Duitsland winnend afgesloten, maar de 2-0 overwinning op Die Mannschaft werd naar de achtergrond verdreven door meerdere geweldsincidenten in Parijs.

Franse zege overschaduwd door schietpartijen in Parijs

Het had de wedstrijd moeten worden van Mario Gómez. De zestigvoudig international keerde na ruim een jaar afwezigheid - 7 september 2014 maakte hij voor het laatst deel uit van de selectie – terug bij Die Mannschaft en kreeg direct een basisplaats van bondscoach Joachim Löw. In zijn jacht op een plek in de EK-selectie van komend jaar hoopte hij zich te kunnen profileren in het duel met het gastland van dat eindtoernooi, maar de dertigjarige aanvaller slaagde daar niet in.

Het vizier stond niet op scherp bij Gómez, zo etaleerde hij kort voor rust. Hij kreeg de bal in de 43ste minuut kort voor het Franse doel voor zijn voeten, haalde uit de draai uit, maar zijn schot vloog hoog over de goal van Hugo Lloris. Zijn Franse collega, Olivier Giroud, had drie minuten later slechts één kans nodig.

Schietpartijen
De aanvaller van Arsenal verzilverde een sublieme actie van Anthony Martial, die zich vrijspeelde op de achterlijn, met een intikker en zette het thuisland daarmee kort voor de pauze op 1-0. Kort voor het laatste fluitsignaal trok invaller André-Pierre Gignac de zege over de streep, maar toen de 86ste minuut was aangebroken en de 2-0 op het scorebord kwam te staan, was het overgrote deel van het publiek al op de hoogte van de schietpartijen in Parijs.

Berichten dat de metropool werd geteisterd door meerdere aanslagen druppelden langzaam maar zeker binnen in het Stade de France, waaruit duizenden toeschouwers het stadion om veiligheidsredenen niet mochten verlaten na het laatste fluitsignaal. Daardoor werd de overwinning op de regerend wereldkampioen – vooraf werd er gesproken van een revanche voor de verloren kwartfinale in Brazilië – met de actualiteit in gedachten in een heel ander perspectief gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen