Ben Arfa weer bij Les Bleus: 'Terug uit de hel'

Reacties

Hatem Ben Arfa (28) zit voor het eerst sinds 2012 weer bij de nationale selectie van Frankrijk. De aanvaller verkaste afgelopen zomer naar Olympique Nice in zijn vaderland en is daar helemaal opgeleefd.

Ben Arfa weer bij Les Bleus: 'Terug uit de hel'

Ben Arfa beleefde zijn doorbraak in het profvoetbal bij Olympique Lyon en belandde via Olympique Marseille uiteindelijk bij Newcastle United in de Premier League. De Fransman stond te boek als een groot talent, maar kwam in Engeland nooit helemaal uit de verf. Hij kijkt dan ook met een slecht gevoel terug op zijn periode bij The Magpies, waar hij onder meer het slachtoffer werd van een keiharde tackle van Nigel de Jong. De Nederlander kwam destijds uit voor Manchester City.

'Ik ben terug uit de hel', zei de aanvaller tijdens zijn rentree bij de nationale ploeg van Frankrijk. 'Het was een nachtmerrie. Ik maakte een hele zware periode door, misschien wel de zwaarste uit mijn loopbaan. En het is allemaal begonnen bij Newcastle, waar ik vanaf 2014 ineens bij de beloften mee moest trainen.'

De moed zakte Ben Arfa, na een aantal weken trainen bij het jeugdteam, in de schoenen. Via een huurperiode bij Hull City belandde hij afgelopen zomer transfervrij bij Nice. 'Het leek alsof ik opgesloten zat in een donkere kamer, maar toen ik mijn contract bij Nice tekende, was ik opgelucht. Het voelde letterlijk alsof ik was ontsnapt uit de hel', herhaalde hij nog maar eens.

Na dertien competitiewedstrijden voor zijn nieuwe werkgever staat Ben Arfa op zeven doelpunten, waarmee hij zijn persoonlijke record evenaarde. Ook was hij al goed voor twee assists. Die goede prestaties leverden hem een oproep op voor de Franse nationale ploeg, waarvoor hij op 19 juni 2012 (op het EK tegen Zweden, 2-0 nederlaag) voor de laatste keer in actie kwam.

Vrijdag neemt Frankrijk het in eigen land in een oefenduel op tegen Duitsland, volgende week dinsdag staat de vriendschappelijke interland met Engeland te wachten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.