Opgeleefde Ben Arfa helpt Nice opnieuw aan ruime zege

Nice heeft zondagavond op bezoek bij Stade Rennes een ruime zege geboekt. Mede dankzij één treffer van Ligue 1-topscorer Hatem Ben Arfa werd het 4-1.

Ben Arfa zorgde in de 53ste minuut voor de 2-0 namens Nice, dat onlangs ook al met grote cijfers won van Girondins Bordeaux (6-1) en Saint-Étienne (4-1). In die wedstrijden scoorde de ex-speler van Olympique Marseille en Newcastle United telkens twee keer, zondagavond was het dankzij een harde knal één keer raak.

Daarmee tekende Ben Arfa, die vóór dit seizoen ruim een half jaar niet in actie kwam na zijn vertrek bij Newcastle, voor alweer zijn zevende treffer van het seizoen en is hij samen met Michy Batshuayi (Olympique Marseille) topscorer van de Ligue 1. Het tweetal heeft één keer vaker gescoord dan Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic van Paris Saint-Germain.

Dat Ben Arfa zo vroeg in het seizoen al op zeven treffers staat, geeft de 28-jarige spits de gelegenheid om zijn persoonlijke doelpuntenrecord in één seizoen te verpulveren. Dat record staat momenteel op zeven, waar hij dat aantal nu al na tien wedstrijden behaald heeft. De Fransman heeft nog 28 wedstrijden om zijn beste prestatie te verbeteren.

De overige treffers van Nice op bezoek bij Stade Rennes werden gemaakt door Mathieu Bodmer (1-0), Mahamane Traoré (3-0) en Saïd Benrahma (4-0). Kamil Grosicki redde de eer voor de thuisploeg door twee minuten voor tijd de 4-1 te maken. Door de zege staat Nice (vorig seizoen elfde in de eindrangschikking) op de vijfde plaats in de Ligue 1. Rennes staat twee plekken lager.