Locadia vervangt geblesseerde Elia bij Oranje

Reacties

Een debuut in het Nederlands elftal lonkt voor Jürgen Locadia. De aanvaller van PSV is door bondscoach Danny Blind opgeroepen als vervanger van Eljero Elia, die met liesklachten is afgehaakt.

Locadia vervangt geblesseerde Elia bij Oranje

De 22-jarige Locadia maakte niet eerder deel uit van de Oranje-selectie. Voormalig bondscoach Louis van Gaal nodigde Locadia in 2014 uit voor een trainingsstage, maar vanwege een blessure ging dat toen niet door. Dit seizoen maakte hij voor PSV vijf doelpunten in tien competitiewedstrijden. Dinsdag volgt mogelijk een beloning met een debuut in de oefenwedstrijd tegen Duitsland.

Elia is er niet bij in Hannover. De 28-jarige vleugelspeler van Feyenoord heeft last van een liesblessure. Het is niet duidelijk of de competitiewedstrijd tegen FC Twente voor hem in gevaar komt. Eerder haakten Riechedly Bazoer en Virgil van Dijk geblesseerd af bij Oranje, terwijl Arjen Robben volgens afspraak terugkeerde naar Bayern München.

Het is naar aanleiding van de recente gebeurtennissen in Parijs overigens nog niet honderd procent zeker of de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland gespeeld gaat worden. Zondag volgt daar uitsluitsel over. De Duitse voetbalbond (DFB) pleit ervoor het duel te laten doorgaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.