Van Dijk verlaat trainingskamp met knieblessure

Reacties

Virgil van Dijk is dinsdag niet van de partij in Hannover, waar Duitsland de tegenstander is van het Nederlands elftal in een oefenduel. De verdediger haakte in de wedstrijd tegen Wales geblesseerd af met knieklachten en verlaat hierdoor het trainingskamp.

Van Dijk verlaat trainingskamp met knieblessure

De KNVB heeft bekendgemaakt dat Van Dijk net als Riechedly Bazoer is afgehaakt bij het trainingskamp in Cardiff. Het is nog niet duidelijk of bondscoach Danny Blind vervangers gaat oproepen.

'Het was meer uit voorzorg', was de Southampton-speler na afloop bij de NOS over zijn wissel na de eerste helft nog hoopvol over een rentree. 'We moeten even kijken hoe dit afloopt. Want als alles warm is, voel je niets.' Joël Veltman kwam als vervanger binnen de lijnen.

Van Dijk dacht toen dat hij tegen Duitsland wederom minuten kon maken. 'Het voelt nu niet zo slecht dat ik moet afhaken', aldus de verdediger, die in de laatste drie interlands van Oranje in actie kwam.

Zoals vooraf afgesproken laat ook Arjen Robben de confrontatie met Duitsland links liggen. De oefeninterland van dinsdag tegen de Duitsers staat overigens op losse schroeven vanwege de trieste gebeurtenissen in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.