Duitse bond wil duel met Oranje door laten gaan

Reacties

Rainer Koch, interim-voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB), heeft zaterdagavond op ZDF in het tv-programma Sportstudio laten doorschemeren dat de oefeninterland tussen Duitsland en Nederland van komende dinsdag doorgang zal vinden. Zondag neemt de DFB in overleg met de KNVB een definitief besluit.

Duitse bond wil duel met Oranje door laten gaan

Achter het vriendschappelijke duel staat een vraagteken, sinds de Duitse nationale ploeg vrijdag tijdens het oefenduel met Frankrijk in het Stade de France werd overvallen door de aanslagen in Parijs. Die Mannschaft moest overnachten in het stadion en keerde 's ochtends vervroegd terug in eigen land. Vervolgens stuurde bondscoach Joachim Löw zijn spelers naar huis om de verschrikkelijke gebeurtenissen te verwerken.

Dat alles is voor Koch geen reden de wedstrijd tegen het Nederlands elftal af te blazen. 'We zullen er alles aan doen om de wedstrijd mogelijk te maken', zei de tijdelijke vervanger van de onlangs opgestapte Wolfgang Niersbach. 'Voetbal heeft op dit moment in maatschappelijk opzicht een belangrijke functie. Het zal geen normale oefenwedstrijd worden, maar we moeten net als de voltallige gemeenschap laten merken dat het terrorisme niet mag zegevieren.'

Reinhard Rauball, die samen met Koch de taken van Niersbach waarneemt, sprak zaterdag woorden van dezelfde strekking. Hij zei dat de spelers uiteindelijk de beslissing moeten nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.