'Terroristen krijgen hun zin bij twijfel over EK'

Het EK van 2016 in Frankrijk moet gewoon doorgaan. Dat meent Jacques Lambert, het hoofd van het organisatiecomité. Hij erkent dat de zorgen over de veiligheid door de recente aanslagen groot zijn, maar wil vooralsnog niet zwichten.

'Terroristen krijgen hun zin bij twijfel over EK'

Eerder op de dag liet Noël le Graët al optekenen dat hij zich door de terroristische aanslagen van vrijdag in Parijs ernstige zorgen maakt over het EK van volgend jaar. 'Terroristen kunnen ieder moment toeslaan, ondanks de vele voorzorgsmaatregelen. Onze zorgen worden alleen maar groter', vertelde de bondsvoorzitter.

Bij de aanslagen, die werden opgeëist door ISIS, kwamen 129 mensen om het leven. 'We zullen er alles aan moeten doen om het toernooi in een optimale veiligheid te laten plaatsvinden', stelde Lambert in de Franse pers. 'In de stadions gaat dat goed, het risico ligt ergens anders. Op straat, op de plekken waar mensen samenkomen. In januari is na de eerdere aanslagen het dreigingsniveau al opgeschaald, nu is dat opnieuw gebeurd. Maar door onszelf af te vragen of het EK wel door gaat, geven we de terroristen juist hun zin', besluit Lambert.

Tijdens het EK, dat van 10 juni tot 10 juli plaats heeft, zijn de openingswedstrijd en de finale in het Stade de France. Rond dat stadion werden vrijdagavond tijdens de oefeninterland tussen Frankrijk en Duitsland nog drie zelfmoordaanslagen gepleegd. Op 12 december zal de Europese voetbalwereld bijeen komen in Parijs. Dan staat immers de loting voor de groepsfase van het EK op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen