Duitse internationals beslissen zondag over duel met Oranje

Reacties

Zondag wordt duidelijk of dinsdag de interland tussen het Nederlands elftal en Duitsland afgewerkt gaat worden in Hannover. De Duitse voetbalbond (DFB) vindt dat er gespeeld kan worden, maar laat de spelers daarover beslissen.

Duitse internationals beslissen zondag over duel met Oranje

'Als het aan mij ligt, wordt er gespeeld", zei interim-voorzitter Reinhard Rauball, die met Rainer Koch voorlopig de taken waarneemt van de afgelopen weken opgestapte Wolfgang Niersbach. 'We mogen de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn, deze triomf niet gunnen.'

Toch laat Rauball de beslissing over een eventuele afgelasting over aan de Duitse selectie. Die Mannschaft beslist zondag of de interland tegen Oranje doorgaat. Rauball: 'We moeten de spelers even de tijd gunnen om de gebeurtenissen in Parijs te laten verwerken.'

Aanslagen
Het Duitse nationale elftal is zaterdagmorgen veilig geland in Frankfurt. De oefeninterland tegen Frankrijk werd vrijdag ontsierd door aanslagen rondom het Stade de France, waardoor het team van bondscoach Joachim Löw eerder dan gepland terugvloog naar Duitsland.

De Duitse ploeg bracht de nacht door in het Stade de France en werd vroeg in de morgen onder politiebegeleiding naar het vliegveld Charles de Gaulle gebracht. Vrijdagmorgen werd Die Mannschaft al geëvacueerd uit het hotel waar de selectie verbleef vanwege een bommelding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.