Bazoer zesde debutant sinds aantreden Blind

Reacties

In zijn vijfde interland als Oranje-bondscoach heeft Danny Blind het aantal debutanten onder zijn bewind verder vergroot. Riechedly Bazoer is nummer zes dankzij zijn invalbeurt in de 86ste minuut, maar sloot het duel ogenschijnlijk af met een hamstringblessure.

Bazoer zesde debutant sinds aantreden Blind

In het EK-kwalificatieduel met Turkije, dat op 6 september op eigen veld Oranje met 3-0 klop gaf, had Jairo Riedewald de primeur onder het bewind van Blind. Een maand later kreeg de Ajax-verdediger in Kazachstan navolging.

In Astana had Blind een basisplaats ingeruimd voor Kenny Tete, Virgil van Dijk en Anwar El Ghazi, die daarmee hun debuut maakten voor het Nederlands elftal. In de 81ste minuut volgde met Jeroen Zoet ook nog onverwacht een vierde debutant. De PSV-goalie kwam in het veld voor de geblesseerde Tim Krul die op zijn beurt de in de warming-up afgehaakte Jasper Cillessen had vervangen.

Bazoer komt met zijn negentien jaar net niet in de topdertig van jongste Oranje-debutanten. De Ajax-middenvelder neemt de 33ste plaats over van Coen Moulijn. Bazoer komt net achter Adam Maher, Ruud Gullit en Jairo Riedewald, die bij hun eerste optreden in het Nederlands elftal minder dan een maand jonger waren.

Marko Vejinovic (25) kan de 752ste Oranje-debutant worden. De Feyenoorder is voor het eerst opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.