Conte stapt per direct op als trainer van Juventus

Reacties

Antonio Conte is niet langer de trainer van Juventus. Hij is er in de onderhandelingen over een tussentijdse contractverlenging met de club niet uitgekomen. Zijn verbintenis in Turijn liep nog tot 2015, maar wordt ontbonden.

Conte stapt per direct op als trainer van Juventus

Het bericht is opvallend, maar komt niet helemaal als donderslag bij heldere hemel. Conte kende drie fantastische jaren bij De Oude Dame. Na zijn komst in mei 2011 werd hij de afgelopen drie seizoenen landskampioen met de club uit Turijn. Ook pakte hij in 2012 en 2013 de Italiaanse Super Cup, en reikte hij afgelopen seizoen tot de halve finale van de Europa League.

Toch was er al langer sprake van onvrede bij Conte. Zo liet hij eind vorig seizoen al weten dat 'je met tien euro niet kunt eten in een restaurant waar het eten honderd euro kost'. Daarmee bedoelde hij dat de club dringend versterkingen nodig had om aan alle verwachtingspatronen - met name in Europees verband - te voldoen. De gesprekken over een nieuw contract werden in april van dit jaar al opgeschort tot na het seizoen.

In aanloop naar de nieuwe jaargang baalde Conte echter nog steeds van het beleid van de club. Zo wilde hij dolgraag Alexis Sánchez en Juan Cuadrado aan zijn selectie toevoegen, maar beide spelers kwamen niet. Ook werd Conte beloofd dat sterspeler Arturo Vidal niet zou worden verkocht, maar hij lijkt op weg naar het Manchester United van Louis van Gaal. Nu is dus bekendgemaakt dat Conte per direct stopt bij Juve.

In Italië is het speculeren inmiddels begonnen. Zo zou Conte de belangrijkste kandidaat zijn om Cesare Prandelli, die na het WK opstapte, op te volgen als bondscoach. Roberto Mancini en Massimiliano Allegri worden op hun beurt genoemd als de nieuwe trainer van Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.