Toptrainer Conte blijft Juventus trouw

Reacties

Antonio Conte is ook volgend seizoen trainer van Juventus. Dat heeft de Italiaanse landskampioen maandagavond bevestigd, nadat de 44-jarige trainer in een bijna drie uur durend onderhoud met voorzitter Andrea Agnelli over zijn toekomst had gesproken.

Toptrainer Conte blijft Juventus trouw

Conte had weliswaar nog een contract tot medio 2015, maar toch was niemand binnen de Turijnse topclub er zeker van dat de oud-international dat zou uitdienen. Na drie jaar, waarin Juventus drie keer de landstitel veroverde – dit seizoen zelfs met een record van 102 punten – zou Conte zijn status als toptrainer wellicht willen uitbuiten met de gang naar het buitenland.

Na het onderhoud met Agnelli blijkt dat Conte nog wel degelijk toekomst ziet bij de club die hij als speler ook al dertien jaar diende. In de Serie A staat Juventus weliswaar op eenzame hoogte, maar in de Champions League reikte De Oude Dame onder leiding van Conte nog niet verder dan de kwartfinale. Deze jaargang was de groepsfase zelfs het eindstation, nadat Wesley Sneijder Galatasaray in de laatste poulewedstrijd een 1-0 overwinning had bezorgd.

Wesley Sneijder viert zijn doelpunt tegen Juventus in de sneeuw met Didier Drogba.
Wesley Sneijder viert zijn doelpunt tegen Juventus in de sneeuw met Didier Drogba.

Juventus kon zijn suprematie in Italië vervolgens ook in de Europa League geen kracht bijzetten. In de halve finale was Benfica te sterk, waardoor de dertigvoudige kampioen van Italië een finale in eigen stadion aan zich voorbij zag gaan. Het boeken van Europees succes zal volgend voetbaljaar dan ook het voornaamste doel van Conte zijn, al hekelde hij eerder dit seizoen al het te hoge verwachtingspatroon rond de club.

'Mensen vergeten vaak dat de historie van Juventus een handicap is, zelfs in Europa. Afgelopen seizoen sneuvelden we in de kwartfinale van de Champions League en nóg deed men alsof we gefaald hadden. De aanhang wil dat deze club weer een Europese topper wordt, maar dat is niet zo makkelijk door verschillende redenen.'

Met het terugleiden van Juventus naar de Italiaanse top heeft Conte het grootste deel van zijn missie echter allang volbracht. Toen hij in 2011 de leiding overnam van Luigi Delneri was de Europa Cup I-winnaar van 1985 en 1996 nog twee keer op rij als zevende geëindigd, nadat het in 2006 was teruggezet naar de Serie B als gevolg van het Calciopoli-schandaal. Acht jaar later staat Juve weer waar het als recordkampioen thuishoort: aan de top.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.