Juventus onttroont Barça en Real in feestwedstrijd

Reacties

Juventus heeft met een 3-0 overwinning op Cagliari een nieuw record in de Europese topcompetities gevestigd. Nooit eerder verzamelde de kampioen van Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië of Spanje zo veel punten als De Oude Dame: 102. Verder stond het duel met de Sardijnse bezoekers vooral in het teken van het kampioensfeest.

Juventus onttroont Barça en Real in feestwedstrijd

Zondagavond zullen de spelers van de volgens de officiële statistieken dertigste kampioenstrofee - uiteraard deden de Juve-fans hun best duidelijk te maken dat ze de twee afgenomen landstitels van 2005 en 2006 zelf wel meerekenen - in de clubhistorie in ontvangst nemen, waarna de ploeg van trainer Antonio Conte bovenop een bus door de straten van Turijn zal rijden. De feeststemming zat er ook vóór de aftrap al in. De kinderen mochten met hun vaders op de teamfoto.

De spelers van Juventus met hun kinderen: het tekende de feeststemming bij het laatste duel van Juventus
De spelers van Juventus met hun kinderen: het tekende de feeststemming bij het laatste duel van Juventus

Ondanks die ontspannen sfeer had Juventus geen enkele moeite de negentiende thuiszege van het seizoen te realiseren. Andrea Pirlo schoot een vrije trap al na acht minuten via Cagliari-keeper Marco Silvestri in het doel. Uit een corner van diezelfde Pirlo tikte Fernando Llorente (foto boven) daarna de 2-0 binnen. Kort voor rust ramde Claudio Marchisio raak uit de draai.

Na rust was de spanning in de feestwedstrijd er helemaal af. Conte besloot daarom derde doelman Rubinho zijn allereerste wedstrijd van het seizoen te laten spelen en haalde Gianluigi Buffon naar de kant, die net als Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Marchisio en Pirlo nog mag hopen op meer succes: de wereldtitel met Italië.

Mede dankzij dat zestal Italiaanse internationals is Juve bovendien een record rijker. Nog nooit werd er in de grote competities (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje) een club met 102 punten kampioen op het hoogste niveau. Real Madrid en Barcelona werden in 2012 en 2013 kampioen van Spanje met honderd punten. Twee clubs uit kleinere competities wonnen ooit de landstitel met meer dan honderd punten: Benfica (101 in 1991) en Celtic (103 in 2002).

Overige uitslagen
Genoa – AS Roma 1-0
Catania – Atalanta 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.