Juve verbetert puntenrecord door zege op Roma

Dankzij een 0-1 overwinning bij AS Roma verbeterde Juventus zondag het puntenrecord in de Serie A. Het was de eerste thuisnederlaag van de Romeinen in de competitie van dit seizoen.

Juventus moest op bezoek bij Roma op z'n minst gelijkspelen om op koers te blijven voor honderd punten. Dat was echter geen gemakkelijke klus, want van de 23 thuisduels die de nummer twee tot dusverre speelde, won de ploeg er twintig en speelde zij er drie gelijk.

In de zestiende minuut kreeg Roma via Gervinho een enorme kans op de openingstreffer, maar de Ivoriaan mikte van dichtbij over. Op slag van rust kwamen de Romeinen op hun beurt goed weg toen Paul Pogba de paal raakte met zijn schot. Ook in de tweede helft kwamen beide partijen lange tijd niet tot scoren, vooral doordat de doelmannen Matteo Storari (Gianluigi Buffon kreeg rust bij Juventus) en Lukasz Skorupski (Morgan De Sanctis was geblesseerd) uitblonken. In de slotminuten besliste uitgerekend Pablo Osvaldo (ex-AS Roma) het duel in het voordeel van Juve.

Door de overwinning verbetert Juventus het puntenrecord van de Serie A. De mijlpaal van Internazionale (97 punten) dateerde uit 2009. De Oude Dame heeft nu 99 punten en kan komende zondag tegen Cagliari de barrière van honderd doorbreken. Nummer twee Roma reist dan af naar Genoa.