'Alleen maar goed dat Conte praat met Ferguson'

Reacties

Juventus is er veel aan gelegen Antonio Conte te behouden als trainer. Een gesprek van de twijfelende coach met Sir Alex Ferguson wordt allerminst gezien als bedreigend.

'Alleen maar goed dat Conte praat met Ferguson'

Conte werd woensdag tijdens de finale van de Europa League in Turijn gezien in gezelschap van Ferguson (foto). Dat voedde de speculaties over een mogelijk vertrek van de trainer bij De Oude Dame met Manchester United als bestemming.

Maar volgens Juventus-directeur Giuseppe Marotta moeten niet te veel conclusies worden getrokken uit het onderonsje. 'Het is alleen maar goed dat Conte hem advies vraagt over zijn toekomst als trainer', zei hij in de Gazzetta dello Sport.  Volgens sommige bronnen zou Ferguson namens United in Turijn zijn geweest voor de op handen zijnde transfer van de Chileense middenvelder en sterspeler Arturo Vidal naar Old Trafford. Zoals bekend is Louis van Gaal nog altijd de topkandidaat om de nieuwe trainer te worden van de Engelse grootmacht.

Juventus leeft nog in onzekerheid of Conte ook volgend seizoen nog op de bank zit in Turijn. De 44-jarige trainer zette vorige week na het binnenhalen van de derde Italiaanse titel op rij zijn vraagtekens bij een langer verblijf vanwege alle inspanningen en de te hoge verwachtingspatronen.

Bij de Turijnse club bestaat geen twijfel over Conte. 'Onze prioriteit is hem te behouden', aldus Marotta. 'Hij is een toegevoegde waarde voor de club. Conte heeft bewezen een van de beste trainers te zijn. Het is onze plicht hem bij ons te houden.'

Naar verluidt overweegt Juventus de oud-speler een nieuw langlopend contract aan te bieden in plaats van de huidige verbintenis tot medio 2015. Dat zou gebeuren als het seizoen ten einde is. De Turijnse ploeg sluit zondag de competitie af met de thuiswedstrijd tegen Cagliari.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.