Benfica verpest Europa League-droom Juventus

Juventus heeft zich verslikt in de kracht van Benfica, dat met tien man overeind bleef in Turijn (0-0) en zo de finale van de Europa League bereikte.

Juventus had graag op woensdag 14 mei in het eigen stadion de Europa League willen winnen. Maar die droom bleek een illusie voor de ploeg van trainer Antonio Conte. Zelfs met een man minder was het Benfica dat in Turijn de in de heenwedstrijd verkregen voorsprong met succes verdedigde.

Na 67 minuten zag het er somber uit voor Benfica. Na een overtreding op Arturo Vidal zag middenvelder Enzo Pérez zijn tweede gele kaart in een tijdsbestek van zeven minuten. De uitsluiting betekende dat Juventus nog meer dan daarvoor de Portugese defensie onder druk zette.

Maar een afgekeurde treffer van invaller Pablo Osvaldo daargelaten, de thuisploeg kon het overwicht niet uitdrukken in de score. Ook keeper Gianluigi Buffon trok in blessuretijd tevergeefs ten aanval. Daarmee werd Benfica de winnaar van het temporijke en passievolle duel, waarin de strijd de boventoon voerde en de kansen schaars waren.

De frustratie bij Juventus over de gemiste finale kwam in de extra speeltijd naar boven bij Mirko Vucinic. De wisselspeler van de thuisploeg had aan de zijlijn een opstootje met de gewisselde Lazar Markovic. Scheidsrechter Mark Clattenburg gaf beide kemphanen een rode kaart, hetgeen betekent dat de Servische aanvaller er op 14 mei niet bij is.