Conte gefrustreerd door optreden arbiter Clattenburg

Antonio Conte kon de uitschakeling door Benfica maar moeilijk verkroppen. In de ogen van de Juventus-trainer werd te weinig opgetreden tegen het Portugese tijdtrekken.

'De ploeg die het het minst verdiende is doorgegaan', zei Conte na het 0-0 gelijkspel, waardoor Benfica op 14 mei in Turijn voor de tweede keer op rij in de finale staat van de Europa League.

De Italiaan was allerminst gelukkig met het optreden van scheidsrechter Mark Clattenburg. 'Hij gaf zes minuten blessuretijd, waarvan het spel drie minuten stil lag', aldus Conte, die Juventus ook nog een in zijn ogen zuivere strafschop onthouden zag worden.

Zijn ploeg verdiende meer dan de bittere uitschakeling in de halve finale. 'Kijk naar de statistieken. Benfica heeft in de twee wedstrijden twee keer op doel geschoten. Dat was alles', constateerde Conte.

De Italiaan wond zich ook op over het tijdtrekken van Benfica. 'Ze hebben internationale ervaring en dat hebben ze laten zien. Met tien man hebben ze het ons het spelen onmogelijk gemaakt. Ik ben echt teleurgesteld dat de scheidsrechter dat heeft toegestaan.'

'Juventus heeft alles gegeven. Het is een opwindend maar ook zeer vermoeiend seizoen omdat we voor het eerst de laatste fase van Europa hebben bereikt. Maar ik zag geen ploeg die op zijn laatste benen liep. Ze hebben van de eerste tot de laatste minuut gelopen. Het was een sterk optreden, alleen hadden we niet het geluk op het moment dat we het nodig hadden.'