'Professor' Pirlo twee jaar langer bij Juventus

Reacties

Andrea Pirlo is ook de komende twee seizoenen speler van Juventus. Een dag voor de start van het WK heeft de 35-jarige spelmaker zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. Zijn oude verbintenis liep deze zomer af.

'Professor' Pirlo twee jaar langer bij Juventus

Drie jaar geleden verruilde Pirlo AC Milan na tien seizoenen voor Juventus. Bij Milan was de fijnbesnaarde middenvelder overbodig geworden na de komst van Mark van Bommel. Omdat De Professor geen trek had in een positie aan de linkerkant, besloot hij te vertrekken naar De Oude Dame, om daar vervolgens het gelijk aan zijn zijde te krijgen.

Want in Turijn bewees Pirlo dat hij nog lang niet versleten is. Als spelbepaler vóór de driemansdefensie groeide hij met zijn prachtige passes en betoverende vrije trappen uit tot de belangrijkste schakel in de succesploeg van trainer Antonio Conte. Het leidde tot de eerste drie landstitels van Juventus sinds de terugkeer in de Serie A, nadat de Turijnse topclub wegens het omkoopschandaal in 2006 nog was teruggezet naar de Serie B.

Pirlo drukte de laatste jaren ook zijn stempel op de Italiaanse nationale ploeg, die op het EK 2012 onder zijn bezielende leiding tot de finale reikte. Tijdens het naderende WK in Brazilië is Pirlo opnieuw van de partij. Aanstaande zaterdag staat hij met de Azzurri tegenover Engeland. Op 20 juni volgt in Groep D het treffen met Costa Rica, vier dagen later wacht Uruguay.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.