Italië zonder Destro, Ranocchia en Rossi naar WK

Reacties

Giuseppe Rossi ontbreekt komende zomer tijdens het WK in Brazilië. De spits van Fiorentina overleefde de laatste schifting van bondscoach Cesare Prandelli niet en maakt daarom geen deel uit van de definitieve selectie.

Italië zonder Destro, Ranocchia en Rossi naar WK

Prandelli maakte zondagavond de 23 spelers bekend met wie hij afreist naar Brazilië. Rossi is de meest opvallende afvaller, terwijl ook Mattia Destro (AS Roma) en Andrea Ranocchia (Internazionale) zullen ontbreken op het WK.

Voor Rossi was het een race tegen de klok toen hij begin dit jaar een zware knieblessure opliep. Op 5 januari ging het mis voor Rossi tijdens het thuisduel met Livorno (1-0 winst). De nu 27-jarige aanvaller liep een knieblessure op en gevreesd werd voor het ergste. Eerder hield een kruisbandblessure hem anderhalf jaar aan de kant, maar de schade bleek dit keer minder. Een operatie was zelfs niet nodig, maar of Rossi tijdig fit zou zijn voor deelname aan het WK was lang onduidelijk.

Cesare Prandelli liet weten geduldig te blijven. 'We wachten, waar nodig, tot de allerlaatste minuut op hem. Zonder twijfel', aldus de bondscoach van Italië, die eerder had aangegeven in Mario Balotelli en Rossi de gedroomde voorhoede te zien voor komende zomer in Brazilië. 'Ik kan hem alleen maar aanraden niks te overhaasten. Een speler van zijn kaliber kan zelfs op de allerlaatste dag nog op de spelerslijst gezet worden.'

Rossi speelde sinds zijn rentree in mei nog mee in vier wedstrijden van Fiorentina, waarin hij twee keer scoorde. Desondanks besloot Prandelli hem buiten de WK-selectie te laten.

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus), Mattia Perin (Genoa), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain, Fra)

Verdediging: Ignazio Abate (AC Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Gabriel Paletta (Parma), Mattia De Sciglio (AC Milan)

Middenveld: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (Paris Saint Germain, Fra), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Daniele De Rossi (AS Roma), Marco Verratti (Paris Saint Germain, Fra)

Aanval: Mario Balotelli (AC Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.