Prandelli waarschuwt: 'Iedereen is vervangbaar'

Reacties

Niemand is zeker van zijn plaats in de nationale ploeg van Italië. Dat stelt bondscoach Cesare Prandelli. 'Ik ben blij dat ik nu zoveel keus heb, dat was in het verleden wel anders', aldus de 56-jarige oefenmeester.

Prandelli waarschuwt: 'Iedereen is vervangbaar'

'Niemand is onaantastbaar. We bekijken per wedstrijd welke opties het beste zijn en iedereen is in dat kader vervangbaar', meent de keuzeheer van Italië. Dat geldt dus ook voor AC Milan-aanvaller Mario Balotelli, een geval apart volgens Prandelli.

Clarence Seedorf doceert aanvaller Mario Balotelli.
Clarence Seedorf doceert aanvaller Mario Balotelli.

'Hij maakt fouten, maar geeft nooit op. Ik ben blij met Milan-coach Clarence Seedorf, die gezegd heeft dat Balotelli niet op iedere overtreding moet reageren', aldus Prandelli. 'Maar goed, hij heeft wel veertien doelpunten gemaakt voor de nationale ploeg. Dat is best veel. Daarmee zeg ik overigens niet dat hij alles gaat spelen tijdens het WK.'

'Het is een loodzwaar toernooi en ik heb met Mattia Destro en Ciro Immobile uitstekende alternatieven achter de hand', legt de coach uit. Prandelli heeft in zijn voorlopige selectie gekozen voor een mix van ervaring en talent. 'Jonge spelers kunnen verrassen, maar zijn geen gevaar voor de ploeg.'

De zeventienjarige Udinese-doelman Simone Scuffet kreeg net als Filippo Bernardeschi (20), middenvelder van Serie B-club Crotone, een uitnodiging voor de oefenstage van 14 en 15 april jongstleden. Daarnaast werden ook de ervaren internationals Gianluigi Buffon en Andrea Pirlo opgeroepen.

Bondscoach Cesare Prandelli links op de foto met zijn routiniers Gianluigi Buffon en Andrea Pirlo.
Bondscoach Cesare Prandelli links op de foto met zijn routiniers Gianluigi Buffon en Andrea Pirlo.

'Na honderd wedstrijden spelen Buffon en Pirlo nog steeds met dezelfde passie en beleving', zegt Prandelli, die met de uitnodiging van Antonio Cassano misschien wel het meest verraste. 'Zijn kwaliteiten staan buiten kijf en hij laat die nu structureel zien bij Parma.'

Italië speelt op het WK in de groepsfase tegen Costa Rica, Engeland en Uruguay. Voorafgaand aan de eindstrijd in Brazilië speelt Italië oefenwedstrijden tegen Ierland en Luxemburg. Prandelli deed, vanwege verplichtingen bij hun clubs, geen beroep op de (kandidaat)-internationals die in het buitenland actief zijn. Met de Italiaanse clubs heeft hij afspraken gemaakt over het afstaan van de internationals voor de stage.

Hieronder de 42 namen die Prandelli uitnodigde voor de eerste trainingsstage:

Doelmannen: Bardi (Livorno), Mirante (Parma), Perin (Genoa), Buffon (Juventus), Scuffet (Udinese).
Verdedigers: Astori (Cagliari), Darmian (Torino), De Silvestri (Sampdoria), Paletta (Parma), Pasqual (Fiorentina), Ranocchia (Inter), Abate (Milan), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan).
Middenvelders: Aquilani (Fiorentina), Baselli (Atalanta), Bernardeschi (Crotone), Bertolacci (Genoa), Bonaventura (Atalanta), Candreva (Lazio), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Parolo (Parma), Romulo (Verona), Marchisio (Juventus), Montolivo (Milan), Pirlo (Juventus), Poli (Milan).
Aanvallers: Berardi (Sassuolo), Cassano (Parma), Cerci (Torino), Gabbiadini (Sampdoria), Gilardino (Genoa), Immobile (Torino), Insigne (Napoli), Rossi (Fiorentina), Zaza (Sassuolo), Balotelli (Milan), El Shaarawy (Milan), Osvaldo (Juventus).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.