Prandelli adviseert: 'Mario, leer van Seedorf'

Reacties

Clarence Seedorf nam zondag een zeer opmerkelijke beslissing door Mario Balotelli buiten de basis van AC Milan voor het duel met Lazio (1-1) te laten. Bondscoach Cesare Prandelli van Italië steunt de aanpak van Seedorf en denkt dat Super Mario er verstandig aan doet goed naar zijn trainer te luisteren.

Prandelli adviseert: 'Mario, leer van Seedorf'

'Als Mario verstandig is leert hij van de lessen die Seedorf hem wil leren. Mario is in goede handen. Seedorf weet als geen ander hoe je met grote spelers zoals Mario om moet gaan, omdat hij zelf een grote kampioen is geweest', aldus Prandelli.

Volgens Prandelli mag Balotelli best boos zijn op Seedorf, maar moet hij die woede op de juiste manier gebruiken. 'Hij moet zijn emotie op de juiste manier kanaliseren, zodat zijn prestaties op het veld er beter van worden', vervolgt de bondscoach.

Prandelli, die deze week met de Italiaanse voetbalbond een principe-overeenkomst bereikte over een contractverlenging voor twee jaar, heeft al jaren een zwak voor Balotelli. Terwijl ex-trainers zoals José Mourinho, Roberto Mancini en Massimiliano Allegri regelmatig met de spits overhoop lagen, heeft Prandelli geen kind aan het enfant terrible. 'Ik heb nooit last van hem gehad en hij heeft zich altijd gedragen bij de Italiaanse ploeg. Hij is een belangrijke pion voor mij met het oog op het WK.'

Balotelli neemt het woensdagavond om 20.45 uur met Milan op tegen Fiorentina. Op het WK speelt de spits met Italië in Groep D tegen Engeland, Costa Rica en Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.