Newcastle morst punten in strijd om Europees voetbal, hoofdrol Veltman

Newcastle United had goede zaken kunnen doen in de strijd om Europees voetbal, maar kwam tegen Brighton & Hove Albion niet verder dan een gelijkspel. Het duel tussen Bournemouth en Brentford zorgde op de valreep voor spektakel.

Newcastle United
1 - 1
Brighton & Hove Albion

In Newcastle hing in ieder geval een geweldig sfeertje voorafgaand aan het laatste thuisduel van dit seizoen. Daar had Brighton echter geen boodschap aan. Joël Veltman zette de ploeg van Robebrto de Zerbi namelijk na achttien minuten op voorsprong met zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Later in de eerste helft viel Veltman geblesseerd uit, ogenschijnlijk met een hamstringblessure. Bart Verbruggen maakte een aantal goede redding, maar kon niet voorkomen dat Sean Longstaff vlak voor rust de gelijkmaker binnenschoot.

Newcastle dacht in de slotfase van het duel de zege naar zich toe te trekken, maar Miguel Almirón stond buitenspel en dus ging het feestje niet door. Het bleef 1-1, waardoor Chelsea en Manchester United gelijk in punten kunnen komen met de ploeg van Eddie Howe.

AFC Bournemouth
1 - 2
Brentford
Brentford

Bij het treffen tussen Bournemouth en Brentford werd pas heel laat gescoord. Bryan Mbeumo dacht zichzelf tot matchwinner te kronen met een doelpunt in minuut 86. Niets bleek echter minder waar, want Dominic Solanke zorgde vlak voor tijd nog voor de gelijkmaker. De assist kwam van Marcos Senesi.

Toch kreeg het duel wel een winnaar. Invaller Yoane Wissa ramde de bal in blessuretijd binnen en sleepte de drie punten binnen voor Brentford.

Wolverhampton Wanderers
1 - 3
Crystal Palace

Crystal Palace won midweeks nog met 4-0 van Manchester United, ook op bezoek bij Wolves was de ploeg op dreef. Door doelpunten van Michael Olise en Jean-Philippe Mateta stond Palace bij rust al op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Matheus Cunha wist na de pauze voor de aansluitingstreffer te zorgen. Een slotoffensief voor Wolves bleek er niet in te zitten, want Eberechi Eze vergrootte de voorsprong al snel weer naar twee.