Experimenterende Azzurri moeten voorin nog verbeteren

Reacties

In Italië weten ze een week voordat het WK begint dat er nog werk aan de winkel is. Zeker aanvallend gezien moet het beter, zo is de conclusie na de 1-1 tegen voetbaldwerg Luxemburg.

Experimenterende Azzurri moeten voorin nog verbeteren

Bondscoach Cesare Prandelli experimenteerde woensdag met een ander systeem. Andrea Pirlo en Marco Verratti speelden op het middenveld voor Daniele De Rossi, terwijl Claudio Marchisio (maker van de vroege 1-0) en Andoni Candreva spits Mario Balotelli ondersteunden.

Laatstgenoemde, door Prandelli onlangs nog 'sterker dan ooit' genoemd, kreeg na de treffer van Marchisio een paar kansen op de 2-0, maar die gingen er niet in, voordat Maxime Chanot vlak voor tijd de 1-1 binnenkopte. En flinke domper voor een verder overigens (logischerwijs) dominant Italië.

AC Milan-verdediger Mattia De Sciglio legde de vinger na afloop op de zere plek. 'Voorin zal het beter moeten. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat gaat gebeuren', voegde hij daaraan toe. 'We zijn een nieuw systeem aan het proberen en moeten de juiste balans daarin nog vinden.'

Goed WK
Trainer Prandelli gaf na afloop toe dat het allemaal nog niet perfect was. 'Een paar punten moeten nog verbeteren, het afmaken van kansen bijvoorbeeld. En daarnaast was het bij ons in het centrum vaak erg druk, terwijl de ruimte dan juist op de flanken lag. Maar we hebben er nog steeds vertrouwen in dat we een goed WK gaan spelen.'

Giorgio Chiellini gaf Prandelli daarin gelijk, maar de verdediger ging eerst nog even door het stof. 'Ik bied mijn excuses aan voor deze 1-1. Geloof me, we wilden vanavond echt wel een goed resultaat halen. We hebben de afgelopen jaren wel gezien dat we niet denderend zijn in het spelen van oefenwedstrijden, maar gelukkig was het - als het er echt om ging - dan een stuk beter', houdt de speler van Juventus zich vast aan het verleden.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.