Boca kondigt komst onruststoker Osvaldo aan

Reacties

Pablo Daniel Osvaldo keert terug naar zijn geboorteland Argentinië. De 29-jarige spits wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd door Boca Juniors.

Boca kondigt komst onruststoker Osvaldo aan

Boca huurt Osvaldo van Southampton, dat hem de eerste helft van dit seizoen bij Internazionale stalde. Bij die club had de aanvaller zich onmogelijk gemaakt door te ruziën met medespeler Mauro Icardi en trainer Roberto Mancini.

'Hij zet morgen zijn handtekening en wordt gehuurd', bevestigt Boca bij monde van directeur Marcelo London. 'Hij verkeert in uitstekende conditie en is onze achtste aanwinst.' Eerder deze maand haalde de Argentijnse grootmacht Nicolas Lodeiro (ex-Ajax) weg bij Corinthians. Boca kan de huur van Osvaldo met een korte periode verlengen indien het zich plaatst voor de halve finale van de Copa Libertadores. Deze wedstrijden worden in de zomer afgewerkt.

Ruzies
Het is niet voor het eerst dat Osvaldo met ruzie vertrekt. Southampton leende hem in januari 2014 uit aan Juventus, nadat hij op de training slaags was geraakt met José Fonte. De Engelse club had hem in 2013 overgenomen van AS Roma, waar hij het aan de stok had gekregen met interim-trainer Aurelio Andreazzoli. Verder kwam Osvaldo uit namens Huracán, Atalanta Bergamo, Lecce, Fiorentina, Bologna en Espanyol. Dankzij een Italiaanse overgrootvader kwam hij in het bezit van een Italiaans paspoort en speelde hij veertien keer namens de Azzurri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.