Helmond Sport - Jong AZ

Helmond Sport heeft maandag in de Eerste Divisie een goede zaak gedaan door het thuisduel tegen Jong AZ te winnen met 3-1. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0. Helmond Sport kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Martijn Kaars scoorde in de 6de minuut, op aangeven van Mees Kreekels. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Giannis Botos en vergrootte de marge na een assist van Enrik Ostrc. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Alvaro Marin Sesma en bouwde de voorsprong uit na een assist van Kaars. Ernest Poku milderde de achterstand van Jong AZ na een assist van Finn Stam, in de 80ste minuut. Maar Jong AZ was niet bij machte vaker te scoren. Helmond Sport heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Jong AZ één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Helmond Sport speelt in de volgende wedstrijd uit tegen TOP Oss in het Frans Heesen Stadion, Jong AZ treft Cambuur in de thuiswedstrijd op het AFAS Trainingscomplex. Beide wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 15 maart om 20.00 uur.