Telstar - Helmond Sport

Na negen wedstrijden in de Eerste Divisie zonder winst heeft Telstar eindelijk weer punten gepakt. De wedstrijd tegen Helmond Sport leverde een 2-3 zege op. Telstar begon de wedstrijd goed en nam in de 16de minuut de leiding na een doelpunt van Youssef El Kachati, met een assist van Jayden Turfkruier. Martijn Kaars maakte gelijk na bijna een half uur, op aangeven van Pius Krätschmer. El Kachati bracht in de 36ste minuut Telstar opnieuw op voorsprong, met een assist van Jay Kruiver. Christos Giousis bracht in de 44ste minuut de thuisploeg op 3-1, op aangeven van Turfkruier. Met nog acht minuten op de klok verkleinde Alvaro Marin Sesma de achterstand voor Helmond Sport, met een assist van Lucas Vankerkhoven. Maar Helmond Sport was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd, dat bracht de uiteindelijke score op 3-2. Telstar heeft in de laatste vijf wedstrijden één overwinning behaald, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Helmond Sport één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Dit was de vierde overwinning met één doelpunt verschil van Telstar dit seizoen. De nederlaag was ook voor Helmond Sport de zevende nederlaag met één doelpunt verschil. In de volgende wedstrijd speelt Telstar thuis tegen NAC Breda op vrijdag 16 februari om 20.00 uur in het 711 Stadion. Helmond Sport speelt op dezelfde dag een thuiswedstrijd tegen De Graafschap in het GS Staalwerken Stadion.