Frankrijk

RC Lens - Strasbourg

In de Ligue 1 heeft zaterdag Lens het thuisduel tegen Strasbourg gewonnen. In de eerste helft kwam de thuisploeg op een 2-1-voorsprong, waarna Lens in de tweede helft uitliep naar 3-1. Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg via Elye Wahi na 16 minuten, met een assist van David Pereira da Costa. Pereira da Costa bouwde de marge verder uit naar 2-0 na een half uur, op aangeven van Wahi. In de 43ste minuut verkleinde Thomas Delaine de achterstand voor Strasbourg. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Florian Sotoca en vergrootte de marge. Strasbourg heeft voor de vierde keer op rij geen overwinning behaald. In de laatste vijf wedstrijden heeft Lens drie overwinningen behaald en twee keer verloren, terwijl Strasbourg één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. . Emanuel Emegha (Strasbourg) speelde de hele wedstrijd. Lens staat nu op de zesde positie met 35 punten, terwijl Strasbourg op de tiende plaats staat met 25 punten. De volgende wedstrijd van Lens is op zondag 18 februari om 17.05 uur uit tegen Reims in het Stade Auguste-Delaune. Strasbourg speelt op dezelfde dag om 13.00 uur thuis tegen Lorient in het Stade de la Meinau.