Engeland

Manchester City - Burnley

De wedstrijd tussen Manchester City en Burnley in het Etihad Stadium is woensdag in 3-1 geëindigd. Dit resultaat betekent dat City nu vier overwinningen achter elkaar heeft behaald in de Premier League. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Julián Álvarez scoorde na 16 minuten, met een assist van Matheus Luiz Nunes. Zes minuten later bouwde Manchester City de voorsprong uit. Álvarez passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Kevin De Bruyne. Direct na de rust vergrootte Rodrigo Hernández Cascante de voorsprong van Manchester City. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 3-1 voor Burnley werd helemaal aan het einde van de wedstrijd gemaakt door Ameen Al Dakhil, op aangeven van David Datro Fofana. In de laatste vijf wedstrijden heeft Manchester City vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Burnley één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. . Nathan Aké (Manchester City) speelde het hele duel. Manchester City staat nu op de tweede plaats met 46 punten, terwijl Burnley de nummer 19 is met 12 punten. Manchester City heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Burnley. Op maandag 5 februari om 21.00 uur speelt Manchester City uit tegen Brentford in het Gtech Community Stadium.