Is Haaland ongelukkig in Engeland? 'Misschien weten ze in Madrid meer'

Reacties

Pep Guardiola weet niet waar de berichten vandaan komen dat Erling Haaland het niet naar zijn zin zou hebben in Engeland. De trainer van Manchester City reageerde vrijdag tijdens een persmoment op verhalen in Spaanse media dat de Noorse goalgetter naar Real Madrid wil overstappen.

Is Haaland ongelukkig in Engeland? 'Misschien weten ze in Madrid meer'
© Pro Shots
Brentford
Brentford
1 - 3
Manchester City
Manchester City

Haaland stond eerder dit seizoen al eens op de voorpagina's in Spanje als mogelijk alternatief voor Kylian Mbappé, mocht de Franse superster komende zomer niet transfervrij overstappen naar De Koninklijke. Deze week werden die geruchten nieuw leven in geblazen met verhalen dat Haaland volgens zijn zaakwaarnemers bij Real een betere kans zou hebben op het winnen van de FIFA-award en dat de Noor weliswaar tevreden is bij City, maar minder over het leven in Manchester.

Guardiola kreeg daar tijdens het persmoment richting het Premier League-duel van maandag met Brentford vragen over en weet van niets. 'Dat moet je de media in Madrid vragen. Misschien hebben ze meer informatie dan wij', reageerde de 53-jarige Spanjaard, die uit zijn tijd bij Barcelona maar al te goed weet hoe de sportkranten in Spanje werken. 'Wij hebben niet het gevoel dat hij ongelukkig is. Ja, omdat hij twee maanden niet kon spelen wegens een blessure.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er zijn ook geen signalen dat Haaland het niet naar zijn zin zou hebben in Engeland. 'We kunnen niet zeggen dat hij zich niet snel heeft aangepast en dat het niet goed met hem ging sinds hij hierheen kwam', doelt Guardiola op het sublieme eerste seizoen van zijn spits, die sinds zijn komst 71 keer scoorde in 76 duels. 'Maar we hebben geen controle over wat mensen zeggen. Wat belangrijk is, is dat hij gelukkig is. En als hij niet gelukkig is, zal hij een besluit nemen.'

In een interview met het clubkanaal geeft Haaland er zelf ook geen blijk van het niet naar zijn zin te hebben bij City. 'Vanaf de eerste dag heb ik er van genoten. Een goede sfeer in de kleedkamer en het clubcomplex, het was vanaf de eerste dag een plek waar ik graag kwam. En dat was ook terug te zien op het veld. Ik wilde me zo snel mogelijk aanpassen en de mensen en de hele club leren kunnen', aldus Haaland, die nog vastligt tot medio 2027. 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
2
Manchester City
36
26
7
3
91-33
+58
85
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
36
19
6
11
71-59
+12
63
6
Newcastle United
36
17
6
13
79-57
+22
57
* Actueel tot en met 12 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.