Turkije

Konyaspor - İstanbul Başakşehir

İstanbul Başakşehir heeft Konyaspor verslagen in de uitwedstrijd in de Süper Lig met 3-2. Krzysztof Piatek sloeg drie keer toe voor Başakşehir. Beide doelpunten van Konyaspor werden gemaakt door Louka Prip. Er werd een vroege voorsprong genomen door Konyaspor via Louka Prip na 8 minuten, op aangeven van Sokol Çikalleshi. Zes minuten later bouwde Konyaspor de voorsprong uit. Prip passeerde nog een keer de doelman, met een assist van Çikalleshi. Piatek verkleinde de achterstand voor İstanbul Başakşehir in de 67ste minuut. In de 79ste minuut deed Piatek de tegenstander nogmaals pijn na een assist van Deniz Türüç, en maakte gelijk namens İstanbul Başakşehir. Maar İstanbul Başakşehir had nog tijd voor een extra doelpunt. Piatek vond het net opnieuw in de 92ste minuut, en maakte hiermee zijn hattrick af. Het is de zesde wedstrijd zonder overwinning op rij voor Konyaspor. Konyaspor heeft in de laatste vijf wedstrijden drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl İstanbul Başakşehir drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van Konyaspor dit seizoen. Dit was ook de derde overwinning van İstanbul Başakşehir met één doelpunt verschil. Konyaspor staat nu op de negentiende plaats met 21 punten, terwijl İstanbul Başakşehir op de achtste positie staat met 30 punten. De volgende wedstrijd van Konyaspor is op zaterdag 3 februari om 11.30 uur uit tegen Rizespor in het Çaykur Didi Stadyumu. İstanbul Başakşehir speelt op dezelfde dag om 14.00 uur thuis tegen İstanbulspor in het Başakşehir Fatih Terim Stadyumu.