Turkije

Fenerbahçe - Konyaspor

De wedstrijd van woensdag tussen Fenerbahçe en het bezoekende Konyaspor in het Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi is in 7-1 geëindigd. Dit is de achtste ongeslagen wedstrijd op rij voor koploper van de competitie Fenerbahçe in de Süper Lig. De thuisploeg startte goed en nam in de 11de minuut de leiding via Edin Dzeko. Dzeko bracht in de 32ste minuut Fenerbahçe op 2-0, met een assist van Irfan Can Kahveci. Dzeko bracht in de 40ste minuut de thuisploeg op een grotere voorsprong en maakte hiermee zijn hattrick af. Mert Müldür bracht in de 42ste minuut Fenerbahçe op een grotere voorsprong met 4-0, met een assist van Sebastian Szymanski. Twee minuten later passeerde Szymanski de doelman en bouwde Fenerbahçe de voorsprong uit naar 5-0. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Michy Batshuayi en bouwde de marge verder uit na een assist van Kahveci. Fenerbahçe benutte na 83 minuten een kans en bracht de score op 7-0. Het doelpunt dat de marge verkleinde naar 7-1 voor Konyaspor werd in de 90ste minuut gemaakt door Guilherme Haubert Sityá. In de laatste vijf wedstrijden heeft Fenerbahçe vier overwinningen behaald en één keer gelijkgespeeld, terwijl Konyaspor één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. . Jayden Oosterwolde (Fenerbahçe) speelde het hele duel. Op dit moment heeft Fenerbahçe 50 punten en staat op de eerste plaats, terwijl Konyaspor met 18 punten op de achttiende positie staat. Op zondag 14 januari staat de volgende competitiewedstrijd voor beide teams op het programma. Fenerbahçe speelt om 17.00 uur in het Kalyon Stadyumu uit tegen Gaziantep FK. Konyaspor neemt het om 11.30 uur uit op tegen İstanbulspor in het Necmi Kadıoğlu Stadyumu.