Fenerbahçe in de zevende hemel dankzij uitblinkers Dzeko en Szymanski

Fenerbahçe heeft woensdagavond een even eenvoudige als royale overwinning geboekt op laagvlieger Konyaspor. De ploeg van trainer Ismail Kartal plaatste in de eerste helft een sprint waar de bezoekers geen antwoord op hadden.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
7 - 1
Konyaspor
Konyaspor

Tussen de 32ste en 45ste minuut kwam de topclub liefst vier keer tot scoren: Edin Dzeko completeerde met twee treffers zijn hattrick nadat hij in de elfde minuut al doel had getroffen uit een strafschop en ook Mert Müldür en Sebastian Szymanski waren in die tijdspanne trefzeker. De ex-Feyenoorder verzorgde in het eerste bedrijf ook al twee assists.

Voor Konyaspor stond het tweede bedrijf in het teken van de schade beperken. Dat lukte niet helemaal: via Michy Batshuayi - de vervanger van Dzeko - en een eigen goal van Ugurcan Yazgili werd het liefst 7-0. De bezoekers redden daarna nog de schamele eer via Guilherme. Dusan Tadic moest genoegen nemen met een rol als invaller halverwege de tweede helft, terwijl Jayden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu de negentig minuten volmaakten.

Dit alles gebeurde onder toeziend oog van Leonardo Bonucci, die na zijn ongelukkige huwelijk met Union Berlin op het punt staat zijn carrière voort te zetten in Istanbul.

Fenerbahçe overlegt met vijftig punten uit negentien duels indrukwekkende cijfers in de Süper Lig. Probleem voor de ploeg van Kartal is dat Galatasaray net zo weinig verliespunten heeft en dus een waardige titelrivaal blijkt.