Avontuur van ervaren Bonucci bij Union Berlin is alweer voorbij

Reacties

Leonardo Bonucci vervolgt zijn loopbaan bij Fenerbahçe. De koploper van de Turkse Süper Lig maakt op de officiële website bekend dat de verdediger woensdag in Istanbul wordt verwacht voor de medische keuring. 

Avontuur van ervaren Bonucci bij Union Berlin is alweer voorbij
© Pro Shots

Fenerbahçe neemt de 36-jarige Bonucci over van Union Berlin, waar hij sinds de zomer bezig was aan zijn eerste avontuur buiten Italië. Een succes was de samenwerking niet: Bonucci speelde maar tien wedstrijden voor Union, waarvan zeven in de competitie, en won er daar maar één van. Dat was met de kennis van nu zijn afscheidswedstrijd, op 20 december tegen 1. FC Köln (2-0).

Het was al een tijdje duidelijk dat Bonucci en Union na een half jaar alweer op elkaar uitgekeken waren. Lang leek het erop dat de clubicoon van Juventus terug zou keren naar Italië en aan de slag zou gaan bij AS Roma. Die deal ketste af, waarna de Romeinse verdediging werd versterkt met de Nederlandse Juventus-huurling Dean Huijsen.

Met Fenerbahçe heeft Bonucci nu alsnog een uitweg gevonden. De ervaren mandekker wordt in Istanbul ploeggenoot van Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Sebastian Szymanski en Dusan Tadic en hoopt een aandeel te kunnen gaan leveren in het binnenhalen van de Turkse landstitel. Fenerbahçe en Galatasaray gaan nek aan nek in de strijd om het kampioenschap.

VI sprak onlangs nog uitgebreid met Kadioglu: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.