Turkije

Beşiktaş - Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft nu de leiding in de Süper Lig. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Beşiktaş in het Tüpraş Stadyumu zaterdag met 3-1. Fenerbahçe heeft nu hetzelfde aantal punten als Galatasaray. Beşiktaş staat nu op de vierde plaats. Al vroeg in de wedstrijd kwam het bezoekende team op voorsprong, toen Edin Dzeko scoorde in de 10de minuut, op aangeven van Dusan Tadic. Alex Oxlade-Chamberlain bracht in de 24ste minuut Beşiktaş op gelijke hoogte. Het duurde lang tot er een volgende doelpunt te noteren viel. Met nog bijna een half uur te gaan bracht Tadic Fenerbahçe op voorsprong. De uiteindelijke 3-1 voor Fenerbahçe werd vlak voor tijd gemaakt door Sebastian Szymanski, op aangeven van Ismail Yüksek. In de laatste vijf wedstrijden heeft Beşiktaş twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Fenerbahçe drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Jayden Oosterwolde werd in de 84e minuut in het veld gebracht voor Fenerbahçe. In de volgende wedstrijd speelt Beşiktaş op maandag 18 december om 18.00 uur, in een uitwedstrijd, tegen Rizespor. Fenerbahçe ontvangt zondag 17 december om 17.00 uur Konyaspor.