ADO Den Haag - De Graafschap

Het publiek in het Bingoal Stadion heeft vrijdag een wedstrijd met twee gezichten gezien. De Graafschap leek de wedstrijd lange tijd onder controle te hebben, maar ADO Den Haag zorgde voor een indrukwekkende comeback: van 2-0 naar 3-5. Al vroeg in de wedstrijd kwam het bezoekende team op voorsprong, toen David Flakus Bosilj scoorde na 16 minuten, op aangeven van Simon Colyn. Basar Önal bracht in de 27ste minuut De Graafschap op 2-0. Direct na de rust verkleinde Silvinho Esajas de achterstand voor ADO Den Haag. Met nog bijna een half uur te gaan maakte Jort van der Sande gelijk namens ADO Den Haag. Henk Veerman maakte 3-2 in de 67ste minuut, na een assist van Daryl van Mieghem. Mimoun Mahi maakte gelijk namens De Graafschap in de 71ste minuut na een assist van Ralf Seuntjens. Joel Ideho passeerde zes minuten later de doelman, met een assist van Lasse Vigen, en kwam op voorsprong voor ADO Den Haag. Twee minuten later passeerde Van Mieghem de doelman, op aangeven van Ideho, en vergrootte ADO Den Haag de voorsprong. In de laatste vijf wedstrijden heeft ADO Den Haag drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl De Graafschap twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. VVV is de volgende tegenstander voor ADO Den Haag in de uitwedstrijd. De Graafschap speelt een uitwedstrijd tegen Eindhoven in het Jan Louwers Stadion. Beide wedstrijden worden op vrijdag 19 januari om 20.00 uur gespeeld.