Jong AZ - FC Groningen

Jong AZ heeft een grote nederlaag geleden in de thuiswedstrijd tegen Groningen in de Eerste Divisie. De wedstrijd eindigde 0-5. Het bezoekende team opende de score in de negende minuut na een doelpunt van Jorg Schreuders, op aangeven van Thom van Bergen. Luciano Valente bracht in de 32ste minuut Groningen op 2-0, met een assist van Marvin Peersman. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Romano Postema en bouwde de voorsprong uit na een assist van Schreuders. Radinio Balker vergrootte in de 66ste minuut de voorsprong voor Groningen. De uitploeg vergrootte de voorsprong verder, toen Van Bergen scoorde, op aangeven van Isak Määttä, in de 85ste minuut. Jong AZ heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Groningen twee overwinningen, twee keer gelijkgespeeld en één nederlaag heeft. Op vrijdag 1 december om 20.00 uur speelt Jong AZ een uitwedstrijd tegen MVV in het De Geusselt.

Jong AZ en FC Groningen hebben niet eerder tegen elkaar gespeeld.