FC Groningen - FC Eindhoven

Eindhoven heeft vrijdag met één doelpunt verschil verloren in de uitwedstrijd tegen Groningen. Het team werd met 1-2 verslagen in de Eerste Divisie. Eindhoven eindigde de wedstrijd met 10 spelers nadat één speler van het team van het veld werd gestuurd. De thuisploeg begon de wedstrijd goed en nam na 18 minuten de leiding via Radinio Balker, met een assist van Thom van Bergen. Eindhoven benutte na 36 minuten een kans en bracht de score op 1-1. Een rode kaart in de 60ste minuut betekende het einde van de wedstrijd voor Mawouna Amevor van Eindhoven. Met nog acht minuten op de klok maakte Laros d'Encarnação Duarte het beslissende doelpunt voor Groningen, op aangeven van Marco Rente. Eindhoven heeft al vier wedstrijden achter elkaar niet gewonnen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Groningen één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl Eindhoven één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen heeft. De nederlaag was voor Eindhoven de derde nederlaag met één doelpunt verschil. Op maandag 27 november om 20.00 uur speelt Eindhoven thuis tegen TOP Oss in het Jan Louwers Stadion.