ADO Den Haag en FC Groningen schieten uit hun slof

ADO Den Haag en FC Groningen hebben beide een ruime overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. ADO was met 6-0 te sterk voor Jong FC Utrecht, terwijl FC Groningen met 0-5 van Jong AZ won. Ook nummer drie FC Emmen mocht drie punten bijschrijven.

ADO Den Haag
6 - 0
Jong FC Utrecht

ADO Den Haag beleefde een sterke eerste helft, waarin het de beloften van FC Utrecht volledig overrompelde. Op aangeven van Henk Veerman opende Jort van der Sande de score en na een kopgoal van Joel Ideho, waar Van der Sande de assist gaf, completeerde hij in het eerste bedrijf ook nog zijn hattrick. Van der Sande kopte eerst een voorzet binnen en schoot bij de 4-0 vanuit de draai knap in de verre hoek.

Na rust liep ADO nog verder weg door doelpunten van Daryl van Mieghem en Malik Sellouki (6-0). ADO staat nu op de vierde plek in de KKD, op vijf punten achterstand van koploper Willem II.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 5
FC Groningen

FC Groningen lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Na zeven KKD-wedstrijden op rij zonder zege won de Eredivisie-degradant vrijdag van FC Eindhoven. Maandag voegde het daar een ruime zege op Jong AZ aan toe. Al binnen tien minuten liep Jorg Schreuders een balletje breed binnen en Luciano Valente maakte er in de eerste helft ook nog 0-2 van. In het tweede bedrijf zorgden Romano Postema, Radinio Balker en Thom van Bergen voor een eindstand van 0-5.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
Jong PSV
Jong PSV

Ook FC Emmen heeft een overwinning geboekt. Rui Mendes was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij bezorgde de ploeg uit Drenthe de derde overwinning op rij, waardoor het nu op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie staat. Vrijdag volgt een ontmoeting met koploper Willem II, gevolgd door een wedstrijd tegen FC Eindhoven en een duel met nummer twee Roda JC Kerkrade.

Jong Ajax
Jong Ajax
4 - 1
Helmond Sport

Bij Jong Ajax begon Gastón Ávila in de basis. Hij is zijn plek in het eerste van Ajax kwijtgeraakt en deed wedstrijdritme op bij de beloftenploeg. In de eerste helft zag hij ploeggenoot Mika Godts een eigen doelpunt maken bij een corner, waarna de Belg dat in de tweede helft goed maakte. Een tweede gele kaart van Helmond-speler Mees Kreekels hielp daar ook bij.

Godts gaf eerst de assist bij de 1-1 van Jaydon Banel en boog vervolgens op aangeven van Ávila de achterstand helemaal om (2-1). Door treffers net voor tijd van Stanis Idumbo Muzambo en opnieuw Banel won Jong Ajax met 4-1. Het duel tussen FC Eindhoven en TOP Oss eindigde in 0-0.