AZ - PSV

1 - 2
Expected goals1.4 - 1.3

In de Eredivisie heeft PSV zondag uit gewonnen van AZ. Nadat er in de eerste helft niet werd gescoord, trok Eindhoven de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe, het werd 2-1. Voor de rust werd niet gescoord en het duurde tot de 65ste minuut tot Xavi Simons scoorde, met een assist van Luuk de Jong, en zo PSV op voorsprong bracht. Met nog zes minuten te spelen maakte Jesper Karlsson gelijk voor AZ. Maar PSV had nog tijd voor een extra doelpunt. Simons vond het doel opnieuw in de 98ste minuut, met een assist van Olivier Boscagli. AZ heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren, terwijl PSV vier overwinningen en één gelijkspel heeft. Dit was de vijfde nederlaag met één doelpunt verschil van AZ dit seizoen. Dit was ook de tiende overwinning van PSV met één doelpunt verschil.