Engeland

Newcastle United - Liverpool

Liverpool won in de Premier League in het St. James' Park, maar na zeventien opeenvolgende ongeslagen wedstrijden zijn de spelers terug op de goede weg nadat Newcastle United met 0-2 verslagen werd in de thuiswedstrijd op zaterdag.

Voor Newcastle United werd 1 speler van het veld gestuurd en het team moest de wedstrijd uitspelen met 10 spelers.

Al vroeg in de wedstrijd nam het bezoekende team een voorsprong, toen Darwin Núñez scoorde na 10 minuten, op aangeven van Trent Alexander-Arnold.

Cody Gakpo bracht in de 17de minuut Liverpool op 2-0, met een assist van Mohamed Salah Hamed Mahrous Ghaly. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-0 zege voor Liverpool.

Newcastle United moest verder met tien man nadat Nick Pope in de 22ste minuut rood kreeg.

Het was de vierde wedstrijd op rij voor Newcastle United dat er niet gewonnen werd.

In de vijf laatste wedstrijden heeft Newcastle United één overwinning behaald, drie keer gelijkgespeeld één keer verloren, terwijl Liverpool twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft.

Cody Gakpo scoorde één goalwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 59e minuut voor Liverpool.

Sven Botman (Newcastle United) en Virgil van Dijk (Liverpool) speelden de hele wedstrijd.

Newcastle United staat na deze wedstrijd met 41 punten op de vierde plek, terwijl Liverpool de nummer 8 is met 35 punten. Liverpool heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan. Newcastle United

In de volgende wedstrijd speelt Newcastle United op zaterdag 4 maart om 13.30 uur bij Manchester City. Liverpool ontvangt zaterdag 25 februari om 20.45 uur Crystal Palace.